Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vláčný piškotový kakaový korpus je naplněn dvojím krémem, který je proložen máslovými sušenkami. Zvládne ho opravdu každý!

45 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 2 ks vejce
  • 1/2 hrnku cukru moučka
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 balení máslových sušenek
  • 1 hrst mandlových lupínků
Mandlový krém
  • 2 hrnky mléka
  • 2 sáčky pudinku
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 125 g másla
  • 4 lžíce cukru moučka
  • 1 lžíce rumu
Karamelový krém
  • 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka
  • 200 g másla
Článek

Postup

01.

Na mandlový krém uvařte z mandlového nebo normálního mléka, pudinkového prášku s mandlovou příchutí a vanilkového cukru hustý pudink. Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem, postupně k němu přišlehejte vychladlý pudink a ochuťte rumem. Na karamelový krém vyšlehejte kondenzované mléko se změklým máslem

02.

Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte vlažné mléko, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a nakonec lehce vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto upečte na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem. 

03.

Po vychladnutí korpus potřete mandlovým krémem, poklaďte sušenkami a na ně rozetřete karamelový krém. Posypte mandlovými lupínky a nechte vychladit.

Související témata:

Načítám