Článek
Postup
01.
Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.
02.
Jarní cibulku (bílou část) nakrájejte nadrobno a v misce ji promíchejte s mascarpone, strouhaným čedarem, nasekaným rozmarýnem a solí dle chuti.
03.
Těsto rozválejte a vykrajovátkem tvořte kolečka nebo čtverce. Lžičkou naneste náplň. Okraje potřete rozšlehaným vejcem a spojte k sobě. Tortellini dejte vařit do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové
04.
Tortellini podávejte s rozpuštěným máslem, posypané s na kolečka nakrájenou natí jarní cibulky a strouhaným parmazánem.