Článek
Postup
01.
Z makrely oberte maso, cibuli nakrájejte najemno a následně smíchejte i s ostatními ingrediencemi. Podávejte na plátku pečiva, ozdobené kuličkou hroznového vína.
Další možnost jak si udělat pomazánku z uzené makrely.

Foto: Greta Blumajerová
Šansoniérka a písničkářka Jana Rychterová se podělila o recept na Tajemnou pomazánku. „Je jednoduchá a název má podle toho, že její tajemnou zvláštní chuť vytváří dýňový olej, který většina lidí nedokáže identifikovat.“
Z makrely oberte maso, cibuli nakrájejte najemno a následně smíchejte i s ostatními ingrediencemi. Podávejte na plátku pečiva, ozdobené kuličkou hroznového vína.
Další možnost jak si udělat pomazánku z uzené makrely.
| Energetická hodnota celkem pro 1 pomazánku | |
|---|---|
| Energie | 6 097,85 kJ |
| Bílkoviny | 74,02 g |
| Tuky | 112,09 g |
| Sacharidy | 35,8 g |
| Sůl | 6,21 g |
| SAFA | 37,12 g |
| Vláknina | 4,6 g |
| Cukry | 23,6 g |
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama