Hlavní obsah

Tajemství zvýšené sexuální spokojenosti podle terapeutky

Foto: bezikus, Shutterstock.com

Foto: bezikus, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni chtějí být sexuálně spokojení a dělají proto to všechno. Méně je však někdy více. V první řadě je třeba si uvědomit, co ta spokojenost vlastně je. Teprve pak ji můžete chytit za pačesy a podporovat. Inspirujte se tipy vztahové terapeutky, půjde to jako po másle!

Článek

V životě existuje mnoho druhů uspokojení. Fyzické, emoční, kariérní a samozřejmě i to sexuální. Lidé jej popisují jako důvěru v partnera a bezpodmínečnou intimitu. Takový stav si však žádá trochu praxe a úsilí. Sexuální terapeutka Angela Watson z Kalifornie na základě svých klinických zkušeností sestavila pětibodový manuál, díky kterému jsou milenci se svými životy o dost spokojenější. Zkusíte ho?

1. Mluvte o sexu uvolněně

Svoboda projevu je klíčovou součástí schopnosti relaxovat společně s partnerem. Proto je nesmírně důležité podporovat prostředí, ve kterém lze cokoli sdílet, a poté informace správně zpracovat. Ne nadarmo výzkumy poukazují na to, že nejvíce sexuálně spokojené páry jsou ty, které otevřeně komunikují o sexu a sexuální touze. V první řadě je však dobré stát se dobrým posluchačem a klást milenci ty správné otázky. Kdo se ptá, ten se taky něco dozví.

2. Tlumte sobeckost

Sex je týmovým sportem, který vyžaduje pečlivou koordinaci mezi dvěma lidmi. I když je v plánu váš orgasmus, péče jen o vlastní potěšení není součástí vyváženého sexuálního setkání. I milenec potřebuje obejmout, slyšet pár hezkých vět a uvolnit se. Věnujte mu dost pozornosti nebo se v ní poctivě střídejte. Jednou poskytne krátkou masáž (soustřeďte se na zadek) on vám, pak zase vy jemu. Podle Angely Watson tyhle krátké milostné relace napojují obě strany na vnitřní touhy a jiskry pak létají.

3. Věnujte se erotogenním zónám

Hlavním cílem současné sexuální osvěty, ať už ze stran školy nebo rodičů, je poučit mladé lidi o pohlavně přenosných chorobách a nežádoucím těhotenství. Jenže kde je ten zbytek, včetně radosti z fyzického kontaktu a dotyků? Znalost anatomie je jedna věc a zacházení s milencovým tělem druhá. Vždyť každý člověk je originál!

Angela Watson říká, že častou chybou, kterou u svých klientů vidí, je nedostatek pozornosti, jež žena věnujte mužským erotogenním zónám – a muž zase ženským. Přitom je tak uspokojivé sledovat, jak partner pod vašima rukama doslova taje a rozplývá se blahem! Stačí jen naučit se na něj hrát jako na kytaru…

Ale aby snaha nebyla jen jednosměrná, podělte se i vy o to, jak fungují vaše vlastní genitálie. Je to výhodné pro obě strany.

Foto: Standret, Shutterstock.com

Vnímejte partnera všemi smysly, buďte s ním tady a teďFoto: Standret, Shutterstock.com

4. Mějte trpělivost, sexuální sladění trvá

Výzkumy ukazují, že sexuální spokojenost v dlouhodobých vztazích má tendenci postupem času klesat. První krize se objevuje už v době, kdy opadne počáteční vášeň, tedy přibližně po půl roce. Ale to není žádná katastrofa, spíš příležitost k udržení trvalé sexuální kompatibility. Ta se však nevytvoří za pár dní ani týdnů, ale trvá měsíce a vybrušuje se k dokonalosti roky.

5. Při sexu neřešte starosti

Všechno, co vám probíhá myslí, odráží se na fyzickém prožitku. Máte potíže s oproštěním se od starostí? Řekněte to milenci a dohodněte se na delší předehře, společné koupeli, relaxační hudbě, masáži či něčem, co přispěje k tomu, že se víc uvolníte. Buďte otevření, pochopte svůj typ sexuální touhy, zkoušejte nové věci a usilujte o vzájemné propojení s protistranou. Nechcete od milostného života právě tohle?

Reklama

Načítám