Hlavní obsah

Smyslná masáž zadku. Proč si ji užívat co nejčastěji?

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je masitý, měkký a nabízí spoustu prostoru pro erotickou aktivitu. Vyšpulte ho na milence a poproste o masáž. Zadek se vám odmění hned několika více či méně laškovnými způsoby!

Článek

Sex bez erotické předehry? Někdy je žádoucí, ale asi se všichni shodneme, že mazlení, škádlení a prozkoumávání milencova těla patří k zábavným činnostem. Koneckonců, když se pár odchýlí od svých zvyklostí a dopřeje si třeba erotickou masáž, která je nesmírně uvolňující, může se otevřít nevšedním prožitkům. Už jste ji zkoušeli? A soustředili jste se na zadek? Tahle oblast má zvláštní význam!

Nejen erotogenní zóna

Fyzioterapeuti a maséři pracují se svaly uloženými hluboko v hýždích a v dolní části zad. Pro některé milence je právě zadnice vstupní branou k dokonalému uvolnění, čemuž se není co divit. Hýždě jsou vlastně zevní pánevní svaly nezbytné pro stabilitu, pohyb a držení těla. Člověk se bez nich neobejde, přičemž o stavu jejich kondice vypovídá hned několik věcí. (Takhle bude zadek pevný a kulatý!)

Když jsou zraněné nebo ochablé, mohou působit řadu problémů, ke kterým patří převážně bolesti zad či omezený pohyb. Za těchto podmínek je milování mnohem těžší a náročnější. Naštěstí masáž zadku tyto problémy může vyřešit! Navíc podporuje krevní oběh, a tím zlepšuje vzhled celulitidy, zmírňuje tlak na ostatní části zad a v neposlední řadě má relaxační účinky. Starosti o to, zda ji zvládnete, nejsou na místě. Pohyby a techniky jsou jednoduché a snadno proveditelné.

Foto: Kotin, Shutterstock.com

Masáž zvládnete sami levou zadníFoto: Kotin, Shutterstock.com

Po celou dobu nemluvte

Zajistěte, aby v místnosti byla příjemná teplota (doporučuje se 22 až 24 stupňů) a použijte dostatečné množství kvalitního masážního oleje. Stačí však i nějaký zastudena lisovaný rostlinný olej, například slunečnicový, olivový, mandlový nebo kokosový, s pár kapkami vašeho oblíbeného esenciálního oleje. Třeba jasmín na obě pohlaví působí afrodiziakálně, stejně jako ylang ylang nebo jalovec. Zklidněte se, přestaňte mluvit a jděte na věc.

Položte dlaně naplocho na partnerovo pozadí. Prsty mějte u sebe. Dělejte rukama malé kroužky, pohybujte jimi střídavě nahoru a ven, jedna sleduje druhou. Nyní přidejte pohyb palcem.

Terapie dotekem probouzí sexuální energii

Pokaždé, když se vaše ruka pohne směrem nahoru a ven, pohybuje se palec samostatně za ní, uchopí sval a pevně jej tlačí před sebou (pohyb připomíná hnětení těsta). Pak si sedněte vedle partnera stranou a střídavě pevně rukama přitahujte svalovinu k sobě. Pak seštípněte maso mezi prsty a palec – zatáhněte a pusťte. Používejte střídavě obě ruce. Milenec se však dokonale uvolní i díky technice hlubokého tlaku.

„Aplikujte silný tlak palci, ale počkejte, až váš partner bude zcela uvolněný, jinak by ho to mohlo bolet. Pevně zatlačte do masa bříšky palců, opisujte jimi malé kroužky a odtlačte pokožku od sebe. Vložte se do pohybu plnou silou,“ popisuje britská sexuoložka Linda Sonntag ve své knize Erotická předehra. A od zadečku je to jen kousek k jistým bodům povzbuzujícím sexuální energii.

Cesta do země zaslíbené

Stimulující body najdete po obou stranách páteře, na úrovni druhého a třetího bederního obratle. Poznáte je tak, že vám palec zajede do malé prohlubně. Tam provádějte palcem krouživé pohyby a vyviňte silnější tlak. Uvolníte zablokovanou energii. Masáž si navzájem oplaťte. Jestli to bude dnes či zítra, záleží na vás.

Co se týče opakování, tak nejlepších výsledků se dá dosáhnout pravidelným hnětením zadku jednou za 14 dní. Masáž však praktikujte vždy, kdy ucítíte, že je někdo z vás podrážděný, napjatý a nesoustředěný, navíc se potýká s bolestmi zad. Až se tlaků palce na pozadí nabažíte, můžete potěšení s půlkami přenést i do jiných sfér.

Malý výprask na zadek mnozí milenci považují nesmírně vzrušující. Nic se však nemá přehánět, jak varuje britská sexpertka Tracey Cox. „Tenhle akt je sám o sobě nemravný. Berte ho jako hru a neusilujte o bolest. Určitě se vyplatí přestat dřív, než to komukoli začne být nepříjemné,“ varuje známá guru. Souhlasíte s ní?

Reklama

Načítám