Hlavní obsah

Tarotový horoskop na leden: Co čeká vaše znamení?

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tady leden, čas nových začátků a tlustých čar za uplynulým rokem. Letos navíc načínáme novou dekádu, pocit začátku je tak mnohem silnější. Co pro vás věští tarotové karty na první měsíc v roce?

Článek

První úplněk roku 2020 zazáří na obloze 10. 1. a měsíc bude stát ve znamení Raka. To znamená, že budete nostalgicky vzpomínat na Vánoce strávené v kruhu rodinném a říkat si, že je to vlastně prima, když se všichni takhle sejdou. Ve dnech okolo úplňku se uskuteční více rodinných návštěv, než je obvyklé. Dávejte pozor na to, co budete jíst, žaludek je při úplňku v Raku poměrně citlivý. Co dalšího přinese leden právě vašemu znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.) Hvězda – 9 pentaklů – 6 pentaklů

Podobně jako každý rok se i tentokrát do nového roku vrhnete s energií, nadšením a nadějí na světlé nové zítřky. Tenhle restart vás prostě baví, protože nové začátky, to je zkrátka vaše.

V práci se vám v lednu bude dařit a přijdete si na pěkně tučnou výplatu. Prokažte tedy dobou vůli a pomozte těm, kteří neodstartovali tak dobře – ať už to jsou kamarádi, kterým nabídnete pomocnou ruku, nebo třeba úplně cizí lidé.

Býk (21. 4. – 21. 5.) královna pohárů – 2 pentakly – královna holí

Začátek roku odstartujete až s neobvyklou empatií a něhou, zvláště k vaší drahé polovičce. Váš vztah se pohybuje v klidných vodách a budete si rozumět více než kdy dřív.

Opřete se o jeho stabilitu i v ostatních oblastech života, které tak stabilní nebudou – v lednu vás čeká spousta důležitých rozhodnutí, které jste koncem roku odkládali. Přistupte k nim sebevědomě. Máte všechny potřebné informace, teď je třeba to jen takzvaně rozseknout.

Foto: goodluz, Shutterstock.com

Býci si budou v lednu užívat partnerského souzněníFoto: goodluz, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) 7 pentaklů – rytíř pohárů – Velekněžka

Odstartovat nový rok pro vás nebude zas tak jednoduché, leden s sebou přinese vlnu lenosti a letargie a vy se nějak nebudete moci odlepit od rodinného krbu a vrhnout se zase do práce.

Vezměte to tedy volným tempem, soustřeďte se na sebe a na svoje pocity, nedělejte nic na sílu, protože by to nebylo k ničemu. Řiďte se intuicí a pozvolna zase vplujte do pracovního procesu.

Rak (22. 6. – 22. 7.) královna pentaklů – Mág – Spravedlnost

Mnozí se novým rokem nechají tak trochu pobláznit, najednou mají pocit, že se musí vrhnout do spousty projektů. Vám se povede zůstat stát nohama na zemi a nenaložit si toho víc, než můžete zvládnout.

Díky tomu budete mít dostatek energie a sil se kreativně vyřádit. Právě tvůrčí nápady z vás budou začátkem roku doslova stříkat, tak toho využijte. Co teď zasejete, to zase brzy sklidíte.

Lev (23. 7. – 22. 8.) 10 holí – páže pohárů – Luna

Koncem roku jste odsouvali všechno nepříjemné a teď se vám to vrací jako bumerang. Práce budete mít nad hlavu a pod tím vším stresem a tlakem se začnete taky trochu hroutit.

Naštěstí vám přispěchá na pomoc někdo z vašich kolegů, tak se jeho nataženou ruku nebojte přijmout, nebo se v tom utopíte. Výčitky svědomí hoďte za hlavu, každému se občas něco sesype – je zbytečné se tím trápit!

Foto: sheff, Shutterstock.com

Lvi se budou hroutit z přemíry práce, měli by si říct o pomocFoto: sheff, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) 5 pohárů – Mírnost – 2 poháry

Leden pro vás nezačne zrovna šťastně a hned na začátku roku budete muset překousnout sousto, které se tráví jen nesnadno. Dejte si pár dnů na smutnění, ale neutápějte se v žalu.

Snažte se rychle zase vrátit k normálu. Spolehněte se na svého partnera, pomůže vám se všemi nesnázemi a snadněji se s nepřízní osudu vyrovnáte ve dvou. Nezapomeňte mu pak poděkovat za podporu a trpělivost, hezká slova každý rád slyší.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) 4 pentakly – 3 hole – eso pohárů

V lednu budete muset najít rovnováhu mezi přehnanou opatrností a ustrnutím na místě a snahou jít dopředu. Z nějakého důvodu se budete cítit nejistě a ustrašeně, jako byste s každým dalším krokem mohli udělat osudovou chybu.

Zhodnoťte situaci rozumově a najdete z toho cestu ven. Pokud vše důkladně promyslíte, dospějete k rozhodnutí, které vás zavede na cestu štěstí a úspěchu.

Štír (24. 10. – 22. 11.) 7 pohárů – královna pohárů – 7 mečů

Do nového roku vstoupíte s plnou hlavou toho, co všechno změníte. Pozor, spousta těch představ je přehnaná, nadnesená, zkrátka fantazírujete až příliš.

Poraďte se s někým, komu můžete věřit, a o kom víte, že mu na vás záleží. Pomůže vám udělat si pořádek v tom, co dosažitelné je a co není. A mějte se na pozoru, v pracovním životě na vás někdo chystá podraz. Když budete mít oči na stopkách, dovedete se mu vyhnout.

Foto: ESB Professional, Shutterstock.com

Štíři budou fantazírovat o lepším příštím a přitom na ně někdo chystá podrazFoto: ESB Professional, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) rytíř pentaklů – 6 pohárů – 7 holí

Rok 2020 odstartujete s železným odhodláním získat postavení, po kterém dlouho toužíte. A tak se vrhnete do práce pěkně po hlavě.

Důležité však je, abyste nezapomněli i na to ostatní. Lidé kolem vás jsou důležitější než kariéra. Budete je potřebovat, až se ozvou zlí jazykové, kteří nebudou mít z vašeho postupu radost. To oni vás pak podrží.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) Milenci – páže pentaklů – 8 mečů

Ze začátku roku budete řešit vztahy. Záleží na vaší současné situaci, jestli začnete nějaký nový, opravíte starý, nebo z něj naopak odejdete. Pro nezadané je tu velká šance, že se konečně zamilují.

Zásadní je, abyste se rozhodovali tak trochu sobecky. Pokud se cítíte svázaně a musíte si upírat něco, co je pro vás důležité, měli byste něco změnit. Musíte si najít ve vztahu takové místo, kde se budete cítit sebejistě a spokojeně. Případně zvážit rozchod.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) Mág – 5 mečů – Slunce

Leden pro vás bude tak trochu jako na houpačce: začnete ho s obrovským přívalem energie a nadšení, ale za chvíli vás něco srazí na kolena a vy se budete plácat v bahně marnosti.

Nevzdávejte to a držte se zuby nehty prvotního nastavení. Stačí, když zatnete zuby a pořádně se odrazíte ode dna, světlejší zítřky jsou hned za rohem. Jakkoli bude leden poměrně náročný, skončí na pozitivní notu.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) 8 holí – 6 pohárů – 2 poháry

Jako obvykle je leden rušným obdobím, kdy dojde na spoustu změn. Nenechte se zaskočit tempem všeho kolem vás a naskočte do rozjetého vlaku.

Začátek roku pro vás bude po všech stránkách úspěšný, ať už se bavíme o práci, společenském, nebo partnerském životě. Vychutnávejte si to plnými doušky a všímejte si, jak dobře se vlastně máte. Dejte lidem kolem sebe vědět, že jste s nimi rádi a máte se fajn.

Reklama

Související témata:

Načítám