Hlavní obsah

Taška či kufr na kolečkách? Do čeho si zabalit na dovolenou

Foto: Bogdan Sonjachnyj, Shutterstock.com

Foto: Bogdan Sonjachnyj, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do sobotního slunovratu už netřeba odpočítávat dny, čas letních dovolených právě začíná. A kouzelných míst, kde prázdniny strávit, je v naší republice tolik, že by je nespočítali ani ti nejnadanější studenti matematické fakulty. Plánujete výlet do hor nebo budete relaxovat v zámeckém apartmá? Poradíme, do čeho si zabalit nezbytnou výbavu.

Článek

Ať už se chystáte s rodinou pod stan, s kamarádkou na wellness víkend nebo vás čeká jen celodenní procházka po městě, neobejdete se bez funkčního zavazadla, do kterého schováte všechny důležitosti. Kde seženete elegantní kufr na kolečkách a v jakých případech oceníte sportovní tašku? Inspirujte se našimi tipy a cestovní horečka se vám vyhne obloukem.

Krosny na turistiku 

Ve svém volnu vyhledáváte zásadně aktivní odpočinek a hlavu dokážete klidně složit i pod širákem? S kufrem na kolečkách se zřejmě kamarádit nebudete, daleko užitečnějším společníkem je krosna. Pokud ji ještě ve svém turistickém vybavení nemáte, porozhlédněte se po spolehlivé variantě u výrobců sportovních značek.

Pamatujte ale na to, že batoh budete nosit celý den na zádech, takže se zrovna na něm šetřit nevyplatí. Kvalitní zavazadla se pohybují v řádech tisíců. Při nákupech hleďte i na velikost, krosna s objemem do třiceti litrů je vhodná pro jednodenní túry, s většími můžete pak absolvujte časově náročnější výlety.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mammut s objemem 35 litrů (prodává inSPORTline), 3190 Kč; Osprey s objemem 36 litrů (prodává Hanibal), 3439 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Thule s objemem 25 litrů (prodává SportObchod), 2650 Kč; Forclaz s objemem 80 litrů (prodává Decathlon), 3399 KčFoto: Archiv firem

Batohy do města

Příjemným zpestřením každé dovolené jsou také krátké odpolední procházky či jednodenní výlety v cizím městě. Staňte se turistkou v Českém Krumlově, objevte krásy Prahy nebo se vydejte po stopách Rumcajse v pohádkovém Jičíně. Aby vám při chůzi nepřekážela kabelka, vsaďte raději na malý batůžek. Pohodlně se nosí, a tak se jistě stane vaším oblíbeným doplňkem nejen na cestách.

Foto: Archiv firem

Zleva: Baťa, 799 Kč; Puma (prodává Zalando), 560 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Doughnut (prodává Vemzu), 1990 Kč; Levi's, 1049 KčFoto: Archiv firem

Sportovní tašky

Sportovní tašky mají nespornou výhodu, bývají totiž „nafukovací“, a tak se do nich snadno vejde oblečení na týden včetně několika párů bot. Nemůžete se dočkat, až vyrazíte s rodinou na chatu nebo pojedete za babičkou na návštěvu vlakem? Pak je tohle zavazadlo ideální volbou. Později ho využijete i do fitka, ale bude se hodit také dětem na sportovní tábor.

Foto: Archiv firem

Zleva: Herschel (prodává About You), 1929 Kč; Butlers, 699 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Nike (prodává Sportisimo), 699 Kč; Fjällräven, 2390 Kč Foto: Archiv firem

Kufry na kolečkách 

Žádné zavazadlo není tak elegantní jako kufr na kolečkách. Díky tvrdé „skořápce“ se věci uvnitř neponičí ani při neopatrné manipulaci, a tak je nejlepším parťákem na cestování leteckou dopravou. Pokud se však s kamarádkou či manželem chystáte na dovolenou v luxusním hotelovém apartmá, i v tomto případě vám bude stylový kufr k ruce. Vybírat můžete z nepřeberného množství barev, tak se nebojte extravagantnějších kousků!

Foto: Archiv firem

Zleva: American Tourister, 4199 Kč; Hero Moscou-e (prodává Bonami), 1319 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Elbrus (prodává 4camping), 2249 Kč; Samsonite, 6699 Kč Foto: Archiv firem

Reklama

Načítám