Hlavní obsah

Královna trampu aneb I oblečení do přírody může mít styl!

Foto: Vitalii Matokha, Shutterstock.com

Foto: Vitalii Matokha, Shutterstock.com

Reklama

Ať už se rozhodnete vylézt na nejvyšší horu Česka nebo vyrazíte na návštěvu Prachovských skal, ujistěte se, že váš výlet neohrozí nevhodné oblečení do terénu. Na co si dávat při výběru outdoorové módy pozor a kde sehnat modely, které jsou nejen funkční, ale i slušivé?

Článek

Jestliže nepatříte k vášnivým milovnicím pěší turistiky a krásy nedotčené přírody teprve objevujete, budou se vám do začátku hodit rady, kde nakoupit potřebnou výbavu. Pojďte s námi obhlédnout stylové kousky ze sportovních kolekcí!

Ideální bunda

Značek, které se specializují na módu pro nadšence venkovních aktivit je na trhu naštěstí mnoho, a tak si na své přijde opravdu každý. Při nákupech se nemusíte omezovat pouze na to, zdali daný oděv splňuje všechny praktické funkce, ale vybírat jej můžete i podle vlastního vkusu. Nejdůležitějším kouskem v outdoorovém šatníku je bezpochyby bunda a pohodlná obuv.

„Pokud vám finanční prostředky nedovolují pořídit si na každou z plánovaných aktivit jinou bundu, rozhodně neprohloupíte, když zvolíte univerzální membránovou variantu. Určitě také oceníte nejrůznější vychytávky v podobě sbalitelné kapuce, odvětrávání v podpaží a podobně. Takovou bundu pak můžete, i když s určitými limity, použít na turistiku, na běžné nošení i za nepříznivých povětrnostních podmínek,“ radí Vít Hruška, outdoorový specialista z e-shopu 4camping.

Dokonalé boty 

Na náročný výšlap či dlouhou procházku se nevyplatí chodit v keckách, které nosíte do práce. Pokud zainvestujete do kvalitní pevné obuvi, vyhnete se bolestivým puchýřům i vymknutým kotníkům. „Vyvarujte se příliš tenké podešvi a zvolte obuv s hrubším desénem, jinak budete při chůzi cítit každý kamínek. Střih a materiál svršku pak vybírejte podle převažujícího typu použití. Pokud se budete procházet převážně po upravených cestách, stačí lehčí obuv polobotkového střihu. Bude–li se však jednat o výšlapy do kopcovitého terénu, raději zvolte celokoženou kotníčkovou obuv trekingového charakteru,“ doporučuje Jaroslav Palát, ředitel společnosti na výrobu obuvi pro extrémní podmínky Prabos plus a.s.

Kalhoty i kraťasy v jednom?  

Co by se vám na túře ještě mohlo hodit a jaký nákup se vyplatí zvážit? Na džíny protentokrát opravdu zapomeňte, na procházku se vydejte v obyčejných legínách, bermudách nebo kalhotách s odnímatelnými nohavicemi, z kterých „vyrobíte“ šortky jednoduchým tahem zipu pokaždé, když vysvitne sluníčko. Inspirujte se našimi tipy!

Nepromokavé větrovky

Foto: Archiv firem

Zleva: Regatta (prodává 4camping), 1000 Kč; Alpine Pro, 1199 Kč Foto: Archiv firem

Pončo, které složíte do ledvinky

Foto: Archiv firem

Na foto: Nike, 1620 Kč (cena za komplet)Foto: Archiv firem

Kraťasy do hezkého počasí

Foto: Archiv firem

Zleva: Quechua (prodává Decathlon), 179 Kč; Tchibo, 499 Kč Foto: Archiv firem

Odnímatelné kalhoty 

Foto: Archiv firem

Zleva: Bushman, 799 Kč; Hannah (prodává RockPoint), 599 Kč Foto: Archiv firem

Legíny do fitka i do přírody

Foto: Archiv firem

Zleva: F&F, 399 Kč; Nordblanc, 796 Kč Foto: Archiv firem

Funkční trika

Foto: Archiv firem

Zleva: Under Armour (prodává About You), 809 Kč; Arcore (prodává Sportisimo), 249 Kč Foto: Archiv firem

Obyčejná tílka

Foto: Archiv firem

Zleva: Calvin Klein (prodává Zalando), 930 Kč; Adidas, 649 Kč Foto: Archiv firem

Pevná obuv

Foto: Archiv firem

Zleva: Prabos, 2990 Kč; Keen, 1799 Kč Foto: Archiv firem

Trekingové tenisky 

Foto: Archiv firem

Zleva: Columbia (prodává 4camping), 2379 Kč; Salomon (prodává Hervis), 1999 Kč Foto: Archiv firem

Stylové batohy 

Foto: Archiv firem

Zleva: Fjällräven, 4152 Kč; Deuter (prodává Hudy), 3067 Kč Foto: Archiv firem

Reklama

Načítám