Hlavní obsah

Tereza (32) po operaci prsou: Konečně si můžu kupovat spodní prádlo s pocitem, že mi sluší

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Rok po narození druhého dítěte nevypadala Terezina ňadra podle jejích představ. Styděla se za ně a chtěla se opět cítit krásně. Proto se mladá maminka rozhodla podstoupit plastickou operaci zvětšení poprsí. A z výsledku je upřímně nadšená!

Článek

Před první konzultací s lékařem byla Tereza (32) nervózní. Jakmile se ale s MUDr. Martinem Fialou z Medicom Clinic setkala, nervozita z ní okamžitě opadla. „Pan doktor je opravdu profesionál na svém místě. Přesně věděl, jaká velikost implantátů ke mně bude nejvíce sedět a co od augmentace požaduji,“ pochvalovala si Tereza.

Pan doktor vycházel z přání dvounásobné maminky, ale samozřejmě i z její tělesné konstituce: „Paní Tereza u nás podstoupila poměrně nenáročnou augmentaci kulatými implantáty o velikosti 315 ml, což byl pro klientku optimální objem. Velikost implantátů jsem doporučil také proto, aby výsledný efekt korespondoval s její štíhlou postavou,“ prozradil MUDr. Fiala.

Zákroku se nemohla dočkat

Tereza ze samotného zákroku nervózní nebyla. Naopak se moc těšila. Místo strachu spíš řešila, jak zvládne péči o děti, především o nejmladšího synka, kterému je teprve rok. „Mám ale skvělou rodinu, která mě podržela a ujistila, že mi bude ty dva měsíce, než se zotavím, pomáhat,“ řekla s vděkem Tereza.

Augmentaci podstoupila Tereza na konci srpna. Po operaci se cítila unavená a bolavá. Měla pocit, jako kdyby jí něco narazilo do zad a do hrudi. Díky personálu a prostředí kliniky to ale snášela lépe: „Musím říct, že lepší kliniku jsem nikdy nezažila. Cítila jsem se tu jako v hotelu, kde nic není problém. Cokoliv jsem potřebovala, všichni mi vyšli vstříc.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Počáteční nervozita z Terezy rychle opadla. Konzultaci s MUDr. Martinem Fialou si nemohla vynachválitFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Dobře se cítila už po týdnu

Tereza byla potěšená i tím, že kontrola ani následné vytahování drénů nebolelo, jak v souvislosti s plastikou poprsí četla na některých portálech. Také rekonvalescence probíhala velmi dobře. Spíše než prsa ji v noci bolela záda. Nejdříve jí z postele musel pomáhat manžel, s každým dnem se ale její stav lepšil.

Když šla Tereza po týdnu na kontrolu, připadalo jí, jako kdyby od operace uplynula mnohem delší doba. Cítila se tak dobře, že by mohla dělat naprosto cokoliv. Pan doktor ji ale vyvedl z omylu a upozornil, že dva měsíce se skutečně musí šetřit a nesmí nikoho a nic zvedat.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Zákroku se dvojnásobná maminka nemohla dočkatFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Nová prsa jí dodala sebevědomí

Když se Tereza poprvé uviděla v zrcadle, neměla slov. „Byl to neuvěřitelný okamžik. Najednou jsem měla vysněná prsa, na která jsem opravdu dlouho čekala,“ vzpomíná s nadšením Tereza. Díky nim se dnes cítí krásnější i sebevědomější. Konečně si může kupovat spodní prádlo s pocitem, že na ní bude vypadat dobře.

Lidé z Terezina okolí, kteří o zákroku věděli, byli překvapeni, že k ní nová prsa pasují, jako by je měla odjakživa. A kdo netušil, že se chystá podstoupit plastickou operaci, si změny všiml, až když si oblékla těsné tričko. „Má nová prsa vypadají zkrátka přirozeně,“ pochvaluje si mladá maminka.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

S výsledkem je Tereza nadmíru spokojená. Konečně má prsa, o kterých snilaFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Kojení se na hrudníku může podepsat

Po plnějším poprsí touží spousta žen a velkou část z nich tvoří právě maminky: „Tvar prsů se po těhotenství a kojení u většiny žen mění ve smyslu poklesu a ztráty objemu. Augmentace silikonovými implantáty je pak dobrým řešením, jak vrátit prsům původní tvar, velikost a plnost dekoltu,“ říká MUDr. Petros Christodoulou, plastický chirurg a primář z Kliniky plastické chirurgie Nemocnice Na Bulovce v Praze.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Jedno z nejlepších rozhodnutí. Tak hodnotí Tereza výsledek plastické operaceFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Ženám, které rovněž touží po krásnějším dekoltu, Tereza vzkazuje, ať se nebojí. „Není čeho. Je to super zážitek a jedno z nejlepších rozhodnutí, které pro sebe můžete udělat,“ říká s úsměvem a dodává, že ona sama by časem chtěla podstoupit ještě operaci očních víček.

Článek vznikl ve spolupráci s Medicom Clinic.

Nezapomeňte, že prsa musí být především zdravá! Jak probíhá vyšetření na mamografu?

Reklama

Načítám