Hlavní obsah

Zuzana (32): Už se nemusím stydět za malá prsa

Foto: archiv MEDICOM Clinic

Foto: archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zuzka měla celý život menší, ale pevná prsa. Po dvou dětech a čtyřech letech kojení z nich ale nezůstalo téměř nic. Proto se odhodlala k tomu, po čem toužila dlouho – nechat si je zvětšit pomocí plastické chirurgie.

Článek

Zuzka (32) nikdy nepatřila mezi ženy, které by se mohly chlubit svým poprsím. Dvě těhotenství a kojení tomu moc nepřidaly, spíš naopak. A protože s manželem už další dítě neplánovali, rozhodla se splnit si to, o čem dlouho snila – nechat si zvětšit prsa pomocí plastické operace. Chtěla se cítit dobře a velice jí záleželo na tom, aby byl výsledek vypadal přirozeně.

Strach byl zbytečný

Zuzana si vybrala kliniku Medicom Clinic a objednala se na první konzultaci. Byla před ní trochu nervózní, ale pár minut stačilo, aby z ní nervozita opadla. Sympatický pan doktor Petr Pachman jí vysvětlil všechno, co se augmentace, tedy zvětšení prsů týkalo, důkladně popsal postup a doporučil vhodnou velikost implantátů.

Foto: archiv MEDICOM Clinic

První konzultaci doprovázela nervozita, ale doktor Petr Pachman Zuzku velmi rychle uklidnilFoto: archiv MEDICOM Clinic

Operace prsů „po dětech“ je poměrně častá. „Tvar prsů se po těhotenství a kojení u většiny žen mění ve smyslu poklesu a ztráty objemu. Augmentace silikonovými implantáty je pak dobrým řešením, jak vrátit prsům původní tvar, velikost a plnost dekoltu,“ říká Petros Christodoulou, primář Kliniky plastické chirurgie Nemocnice na Bulovce

Po zákroku bez potíží

Zuzka věděla, že se svěřuje do dobrých rukou, proto neměla strach ani ze samotné operace. Jediné, čeho se obávala, byla bolest po probuzení a následná rekonvalescence. K jejímu velkému překvapení se ale po zákroku cítila báječně. Lehce unavená, ale bez bolestí. V rámci možností začala hned „fungovat” a nevěřícně se stále ptala sestřiček, jak je to možné, že ji nic nebolí.

Foto: archiv MEDICOM Clinic

Zuzka si přála prsa takové velikosti a tvaru, aby vypadala přirozeněFoto: archiv MEDICOM Clinic

„Ale právě sestřičky měly velký podíl na tom, že jsem se po operaci cítila tak dobře. Byly úžasné, staraly se o mě jako o princeznu, že se mi ani nechtělo domů,“ vzpomíná na chvíle hned po operaci Zuzka. Také domácí rekonvalescence probíhala bez problémů a bez bolesti. Zuzka si jen musela zvyknout spát na zádech a zhruba tři dny cítila tlak na hrudi. Jinak jí bylo skvěle.

Foto: archiv MEDICOM Clinic

Konečně mám prsa, to bylo první, co Zuzku napadlo při pohledu do zrcadla po operaciFoto: archiv MEDICOM Clinic

S průběhem operace a následným hojením byl velmi spokojen i operatér. „Paní Zuzaně jsem provedl technicky nikterak náročnou augmentaci kulatými implantáty Polytech o velikosti 360, což byl pro klientku optimální objem a z anatomického hlediska i objem maximální – po vyzkoušení sizerem během operace. Technika byla standardní, řezem vedeným v podprsní rýze s uložením implantátů pod velký prsní sval. Kulatý implantát pomohl více zvýraznit dekolt u velmi drobných nepokleslých prsou,“ popisuje Petr Pachman.

Sny se mají plnit

Když se Zuzka po operaci poprvé uviděla v zrcadle, řekla si: „Já mám prsa!” I přes otoky byla moc spokojená, velikost i tvar byl přirozený, operace splnila její očekávání. Díky novým prsům se Zuzka začala cítit sebevědomě. Užívá si nákup spodního prádla a dalšího oblečení, protože nemusí řešit, jestli šaty nemají příliš velký výstřih nebo jestli je může nosit s podprsenkou.

Foto: archiv MEDICOM Clinic

Rozdíl před a po operaci je patrný, ale velikost implantátů se k postavě Zuzky hodí, takže vypadají velmi přirozeněFoto: archiv MEDICOM Clinic

Na svůj nový vzhled má samé pozitivní ohlasy i z okolí. Nejvíce si všímá samozřejmě manžel, kterému se výsledek moc líbí. „Já sama se cítím skvěle. Prsa vypadají naprosto přirozeně, a to jsem si přála. Konečně se nemusím stydět,“ konstatuje Zuzana.

Všem ženám, které o augmentaci prsou přemýšlejí, by ráda vzkázala, ať určitě seberou odvahu. Sny se mají plnit a ten pocit je k nezaplacení. I když Zuzka momentálně o dalším zákroku nepřemýšlí, do budoucna se mu nebrání.

Článek vznikl ve spolupráci s Medicom Clinic.

Reklama

Související témata:

Načítám