Hlavní obsah

Veronika má nová prsa: Chtěla jsem se znovu cítit jako žena!

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Už jako dívka měla paní Veronika (35) spíše chlapeckou postavu a ani v dospělosti jí prsa příliš nenarostla. Proto se nyní, po třech dětech, odhodlala k jejich zvětšení pomocí plastické operace. Splnil se jí sen.

Článek

Veronika si s myšlenkou, že si jednou nechá zvětšit prsa, pohrávala už od puberty. Čekala opravdu dlouho, neboť se odhodlala až po třech porodech. Jednoho dne si prostě řekla, že už má dost vycpaných podprsenek a plavek, a svěřila se do rukou odborníkům z Medicom Clinic. Rozhodla se pro plastickou operaci.

Výběr vhodných implantátů

První konzultace se nemohla paní Veronika dočkat, přestože byla z operace lehce nervózní. Doktor Petros Christodoulou jí byl ale od pohledu sympatický a mladou maminku uklidnil. Podpořil její požadavek na přirozený vzhled a poradil, jaké implantáty jsou pro ni nejvhodnější, vzhledem k jejímu dlouhému hrudníku a nízko posazeným prsům.

„Paní Veronika se na mě obrátila ohledně možnosti řešení úpravy poprsí po kojení. Poprsí bylo velmi drobné, bez výrazného poklesu, nebyla tedy třeba modelace. Jelikož si přála přirozenější tvar prsou, doporučil jsem jí anatomický implantát s polyuretanovým povrchem o objemu 260 mililitrů,“ vysvětluje Petros Christodoulou a dodává, že volba proběhla na základě rozměrů prsou a těla, ale zároveň bylo přihlédnuto k přání paní Veroniky. Zákrok proběhl hladce, stejně jako celé hojení.

„Augmentace prsou pomocí implantátů je u maminek běžným operačním výkonem, jelikož prsa zůstávají po těhotenství a kojení často prázdná. Touto operací je možné dosáhnout pevného a plného dekoltu,“ doplňuje Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Paní Veronika si nechala vše o operaci nejprve vysvětlit a implantáty si osahalaFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Rekonvalescence po operaci

Veronika se obávala, jaké bude po operaci první probuzení, ale její touha po nových ňadrech jí pomohla překonat bolest. Když procitla z narkózy, cítila velký tlak na hrudníku, prý jako kdyby jí na něj položili kámen. Ale tlak a bolest postupně odeznívaly, a tak se začala těšit na první převaz, až svá nová prsa uvidí.

„V rekonvalescenci mi pomáhal i velmi milý personál a pozitivní prostředí kliniky Medicom Clinic. Druhý den po zákroku mě čekala snídaně jako pro královnu a všudypřítomná růžová barva báječně uklidňovala. Doma pak péči během deseti dní, kdy jsem odpočívala, převzal manžel,“ vypráví Veronika. Po dvou týdnech pak začala pomaličku, v rámci svých možností, opět fungovat.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Doktor Petros Christodoulou jí doporučil implantáty vhodné pro její protáhlejší trup Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Plastikou prsou k většímu sebevědomí

Z výsledku byla mladá maminka přímo nadšená. Operace splnila její přání a Veronika má krásná, přirozeně vypadající prsa, která se perfektně hodí k její postavě. S novými ňadry má i větší sebevědomí a opět se na sebe ráda dívá do zrcadla. Pominul i stud se svlékat před vlastním manželem, kterým dříve trpěla. A přitom nemusela Veronika ani měnit šatník. Velikost prsou je zkrátka tak akorát.

„Ženám, které o augmentaci uvažují, jednoznačně radím, běžte do toho. Ten krásný pocit za to stojí. Bolest brzy pomine, ale radost z nových prsou a znovunabyté sebevědomí zůstane. Já sama uvažuji, že si v budoucnu nechám pomoci ještě s vytahanou kůží a rozestupem břišních svalů po těhotenstvích,“ zakončuje své zkušenosti maminka s úsměvem.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Veroničina chlapecká postava dostala rázem ženštější tvaryFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Článek vznikl ve spolupráci s Medicom Clinic.

Víte, co je 5 trendů v estetické medicíně, které teď frčí? 

Reklama

Načítám