Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Luxusní těstoviny s hovězím steakem, hráškem, kešu a baby špenátem si užijete jako teplý předkrm i jako romantickou večeři.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 100 g baby špenátu
  • 1 trochu soli
  • 1 plátek másla
    7
  • 1 lžíce parmazánu
    7
  • 2 ks hovězího steaku
  • 1 hrnek mraženého hrášku
  • 2 lžíce kešu
    8
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Syrové maso na steak musí mít před úpravou pokojovou teplotu. Troubu si předehřejte na 120 °C. Steaky potřete z obou stran olivovým olejem a v pánvi je z každé strany 4 minuty opékejte. Maso přendejte do ohnivzdorné nádoby a na 10 - 14 minut vložte do trouby. 

02.

Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody a na poslední 2 minuty k nim přidejte hrášek. Steaky vyndejte z trouby, osolte a opepřete a nechte 5 minut odpočinout. Těstoviny a hrášek sceďte. 

03.

V hlubší pánvi rozpusťte plátek másla, přidejte špenát, osolte, přilijte šťávu co pustilo maso a nechte ho zavadnout.  Promíchejte s těstovinami a hráškem a servírujte s tenkými plátky hovězího steaku, lehce opraženými kešu oříšky a strouhaným parmazánem.

Načítám