Článek
Postup
01.
Syrové maso na steak musí mít před úpravou pokojovou teplotu. Troubu si předehřejte na 120 °C. Steaky potřete z obou stran olivovým olejem a v pánvi je z každé strany 4 minuty opékejte. Maso přendejte do ohnivzdorné nádoby a na 10 - 14 minut vložte do trouby.
02.
Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody a na poslední 2 minuty k nim přidejte hrášek. Steaky vyndejte z trouby, osolte a opepřete a nechte 5 minut odpočinout. Těstoviny a hrášek sceďte.
03.
V hlubší pánvi rozpusťte plátek másla, přidejte špenát, osolte, přilijte šťávu co pustilo maso a nechte ho zavadnout. Promíchejte s těstovinami a hráškem a servírujte s tenkými plátky hovězího steaku, lehce opraženými kešu oříšky a strouhaným parmazánem.