Hlavní obsah

Tipy na dárky, které pomáhají: Výtěžek putuje na dobrý účel!

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Reklama

Máte rádi vánoční dárky, které mají smysl? Obdarujte své blízké a udělejte zároveň radost i dalším lidem. Nebo zvířatům. Přinášíme vám stylové i praktické tipy, jejichž koupí navíc přispějete na dobrou věc!

Článek

O Vánocích si lidé mají pomáhat, a proto jsou také skvělou příležitostí k tomu, abyste přispěli na charitu či udělali radost slabším či nemocným, případně zvířatům. A to můžete učinit koupí těchto dárků pod stromeček. Každý z našich dnešních tipů totiž někomu částečně pomáhá. Máme pro vás 13 skvělých tipů v různých cenových relacích.

Módní dárky

Ještě jste si nevybrali ten pravý stylový dárek pod stromeček? Pak vám možná přijdou vhod naše módní tipy, těmi začneme. Přispějete jimi například na matky samoživitelky, děti s rakovinou nebo na vzdělání malých Tibeťanů v Indii.

Tričko pro mámy

Tričko z limitované kolekce My jsme, navržené ve spolupráci s blogerkou Nikol Moravcovou (33), je na boku rozepínací, vhodný tedy pro mámy, které kojí. Nápis má vyjadřovat spříznění žen, neboť My jsme… mámy, manželky, milenky, manažerky domácnosti, organizátorky, kuchařky, učitelky, kamarádky, sestry, zkrátka ženy. A my jsme na sebe pyšné. Z každého prodaného kusu přispějete 100 Kč na Nadační fond Veroniky Kašákové, který pomáhá dětem z dětských domovů.

Foto: Archiv firmy

Tričko zakoupíte na portálu MadeForMoms za 1390 KčFoto: Archiv firmy

Recyklované tenisky

Máte doma někoho, komu by se hodily stylové tenisky? Vsaďte na českou značku Kave, která vyrábí tenisky ve Zlíně ze 100% bavlny a jejich podrážky jsou z recyklovaného kaučuku. Nyní můžete zakoupit limitovaný pár, který vznikl ve spolupráci s českou animátorkou Eliškou Podzimkovou (28), která si v šestnácti letech prošla onkologickou léčbou. Nyní vytvořila unikátní animovaný seriál Plešouni, který je věnovaný dětem s nádorovým onemocněním. Proto poputuje 10 % z každého prodaného páru tenisek právě onkologicky nemocným dětem.

Foto: Archiv firmy

V krabici s teniskami najdete bavlněný batůžek, tkaničky v barvě béžové a červené a k tomu ještě dárek. Na e-shopu Kave stojí 3850 KčFoto: Archiv firmy

Designová mikina

Originálním dárkem pod stromeček bude i designová mikina od návrháře a úspěšného účastníka soutěže MasterChef Česko 2020 Pavla Berkyho (34). Je navržená ve spolupráci s předchozí vítězkou soutěže Kristínou Nemčkovou (18) a je součástí limitované charitativní kolekce, která pomáhá. Zakoupením tohoto módního kousku pomůžete hned dvakrát. Příspěvek půjde na práci chráněné dílně, která zaměstnává lidi s hendikepem a kde ji vyrobí, a zároveň pomocí voucheru zaplatíte speciální pomůcku konkrétnímu člověku s těžkým postižením.

Foto: Archiv firmy

Mikina je dostupná v jedné oversize velikosti a vybrat si můžete ze dvou barev – bílé a černé, v kratší nebo delší délce. V e-shopu PavelBerky stojí 2395 KčFoto: Archiv firmy

Veselá trička i roušky

Podpořte mladou umělkyni Klárku Šimkovou (14), která i přes nepřízeň vlastního osudu tvoří motivy pro radost druhým. Zakupte si v e-shopu Trikator dámská, pánská i dětská trička či roušky s veselými a pestrými motivy. Dívka trpí spinální atrofií a několik let dýchá díky plicní ventilaci. Koupí triček a dalších produktů tak pomůžete Klárce a její rodině s asistencí a dalšími věcmi, které potřebuje.

Foto: Archiv firmy

Dětské tričko Klárka stojí na e-shopu Trikator 330 Kč a rouška 190 KčFoto: Archiv firmy

Kožený batoh

Stylový městský batoh či brašna potěší snad každou ženu i muže. A zvláště pokud je vyrobený z kvalitní kůže. Značka Bagind nabízí produkty, které se šijí v Indii, kde také začal její příběh. Zřejmě proto si vybrala také nadaci MOST ProTibet, kterou podporuje. Jak? Z každého prodaného výrobku nakoupí set učebnic a sešitů pro lepší vzdělání tibetským dětem žijícím v indickém exilu.

Foto: Archiv firmy

Růžový batoh Maley Flamingo značky Bagind stojí 2490 KčFoto: Archiv firmy

Komiksové trenky

Nová kolekce spodního prádla značky Styx vznikla na podporu nadačního fondu Pink Bubble, který pomáhá dětem a mladým lidem, jimž život zkomplikovalo onkologické onemocnění. Nese se na vlně komiksových potisků a k dostání je ve dvou barevných provedeních. Trenky jsou vyrobeny ze 100% bavlny s komiksovými nápisy Pink Bubble FCK Cancer v provedení s klasickou gumou. Celý výtěžek z nákupu těchto trenek jde na nadační fond.

Foto: Archiv firmy

Nová kolekce trenek Styx je k dostání v barevném a černobílém provedení v e-shopech Styx-underwear nebo Trenyrkarna za 399 KčFoto: Archiv firmy

Vtipné ponožky

Jedinečný design ponožek vznikl ve spolupráci s českými výrobci V páru – pro neziskovou organizaci Loono, která pomáhá zejména mladým lidem uvědomit si, jak je důležitá prevence rakoviny a samovyšetření prsou i varlat, ale i prevence infarktu a mrtvice. V jejich nadačním e-shopu najdete kromě ponožek například i trička, diáře či plecháčky, jejichž nákupem podpoříte různé kampaně.

Foto: Archiv firmy

Jeden pár ponožek lze zakoupit na e-shopu Loono za 300 KčFoto: Archiv firmy

Stylová čelenka

Sportovní čelenky jsou skvělým a praktickým dárkem pro všechny sportovkyně. Proto zakupte pestré modely značky Bjež, jejichž nákupem podpoříte Centrum Anabell. Tato organizace získá 30 % z nákupní ceny každé prodané čelenky. Společně tak pomůžete lidem, kteří aktivně řeší problematiku poruch příjmu potravy, ať už formou přednášek a různých akcí, nebo konkrétní pomocí na krizové lince.

Foto: Archiv firmy

Čelenky Anabell style jsou velmi pohodlné, pružné i stylové a koupíte je na e-shopu Bjez od 299 KčFoto: Archiv firmy

Dárky do kanceláře i na cesty

Notýsky i nálepky s trefnými poznámkami se vždycky hodí. Ať už do kabelky, na schůzky, do kanceláře nebo na plánování vašich cest.

Cestovatelský zápisník

Projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška, který pomáhá těžce zrakově postiženým, nabízí na svém e-shopu mnoho vkusných drobností, jimiž uděláte radost třeba kamarádům nebo kolegům v práci. Vyberte jim cestovatelský zápisník, jehož design navrhl pro Světlušku mladý autistický designér Matěj Hošek (16) z Maappi nebo motivační hrneček. Všechny sportovní nadšence zase potěší hvězdná čelenka nebo lehký sportovní vak. Vyberte ale klidně i vánoční ozdoby na stromek a jmenovky na dárky.

Foto: Archiv firmy

Zápisník o formátu A5 vás vyjde v e-shopu Svetluska na 150 KčFoto: Archiv firmy

Kreativní nálepky

Značka designových diářů Papelote vytvořila drobný dárek na podporu rodičů samoživitelů v podobě aršíku nálepek Kreativita je mocná. Jeho cena je 121 Kč a firma věnuje 100 Kč z každého jednoho organizaci Fandi mámám. Na archu najdete celkem 81 slov a symbolů, které můžete libovolně přeskupovat a vytvářet tak inspirativní sdělení či poznámky ve svých diářích. Hlavním partnerem kampaně je navíc Zásilkovna, která umožnila poštovné zdarma u všech objednávek, které aršík samolepek obsahují. Díky ní mohou dárci samoživitele podpořit, aniž by platili za přepravu.

Foto: Archiv firmy

Aršík kreativních samolepek zakoupíte na e-shopu značky Papelote za 121 KčFoto: Archiv firmy

Diář 2021

Koupí diáře na nový rok můžete přispět neziskové organizaci Cesta domů, která poskytuje odbornou péči umírajícím a jejich blízkým a provozuje v Praze domácí hospic. Pracují zde lékaři, zdravotní sestry, sociální pracovnice a další odborníci. V e-shopu najdete různé kalendáře a diáře v pevné vazbě se speciálním příjemným potahem a s kapsou vzadu. Obálku si vyberete ze tří barevných variant. Jako doplněk k diáři můžete pořídit i praktický sešit na poznámky ve stejném designu.

Foto: Archiv firmy

Diář 2021 o rozměrech 186 x 142 x 12 mm s různými citáty koupíte na e-shopu CestaDomu za 350 KčFoto: Archiv firmy

Podpořte zvířátka

Existují i nadace, které myslí na věrné mazlíčky, zejména pak opuštěné psy. A přitom stačí koupit jen drobnost, abyste jim pomohli. Přidáváme dva roztomilé tipy.

Náramek pro pejskaře

Určitě se kolem vás najdou věrní pejskaři, kteří ocení moderní náramek na šňůrce s psí pacičkou ve stříbrné či zlaté barvě. Jeho koupí na stránkách nadačního fondu Staň se srdcařem přispějete na opuštěná zvířata. Těm poputuje 60–70 % z prodejní ceny náramků, kterých najdete v e-shopu velký výběr.

Foto: Archiv firmy

Dámský náramek se stříbrným nebo pozlaceným stříbrným komponentem ve tvaru packy na černé šňůrce stojí 450 KčFoto: Archiv firmy

Dřevěná brož

Máte pejska z útulku? Pak měl velké štěstí. Ne všichni psí kamarádi však našli svou spřízněnou rodinu. Koupí dřevěné ručně vyráběné brože Heřman Brooch a Paw Brooch značky BeWooden přispějete 50 až 100 Kč na pomoc psům, kteří to nejvíce potřebují. Psům, kteří jsou v útulku nebo dočasné péči. Brož bude krásným vánočním dárkem pro všechny nadšené pejskaře.

Foto: Archiv firmy

Brož ve tvaru pejska značky BeWooden stojí 290 KčFoto: Archiv firmy

Ještě vám poradíme, co letos nadělit puberťákům, i jak můžete originálně zabalit dárky.

Reklama

Načítám