Hlavní obsah

Jak levně i vtipně zabalit vánoční dárky? Recyklujte! Využijte papírové nákupní tašky

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vždycky balíte vánoční dárky na poslední chvíli? Zkuste to letos změnit. Poradíme vám, jak jednoduše vyrobit pěkné a zábavné dárkové tašky a ještě přitom ušetřit peníze i planetu.

Článek

Při balení vánočních dárků máte několik možností. Buď pořídíte nové balicí papíry a dárky do nich krásně připravíte, nebo koupíte ozdobné tašky různých velikostí a dary do nich jednoduše vložíte, případně využijete profesionálních služeb balicích stánků. To vše vás ovšem bude stát pár korun navíc.

Návod na balení dárků: vtipně a levně

Chcete letos trochu ušetřit, podpořit recyklaci a dát věcem nový účel? Poradíme vám jednoduchý trik. Ozdobte obyčejné papírové tašky a pytlíky z předešlých nákupů nebo si pořiďte jednobarevný papír, který se využívá na poště na balíky. Ten vás vyjde určitě levněji. Pak už jen stačí obaly vtipně polepit či popsat a originální provedení jistě ocení celá rodina. Některé nápady můžete okoukat od nás.

1. Jak ozdobit papírovou tašku na dárky

Igelitkám ve většině obchodů odzvonilo a nahradily je v převážné míře tašky z papíru. Sešlo se vám jich doma víc? Využijte je při balení vánočních dárků: z každé papírové tašky či pytle vytvoříte během chvilky roztomilé zvířátko. Stačí nalepit ouška, čumáček a mašli na krk, přidat pár tahů fixem a máte hotovo. Je jen na vás, co nakreslíte a co dolepíte, ale ouška vypadají vždycky lépe, když z tašky trochu vykukují.

Foto: Tomáš Rubín

Kočička a medvídek: nakonec přilepte mašličku „na krk“Foto: Tomáš Rubín

2. Jak využít při balení zbytky balicích papírů

Máte doma všelijaké zbytky balicích papírů z loňských Vánoc nebo rodinných oslav, do kterých už se toho moc nezabalí? Je škoda je vyhodit, raději je zpracujte: využijte je k ozdobení obyčejného balicího papíru. Vystříhejte z nich stromečky, zvonečky, hvězdičky nebo ozdoby na stromek a zabalené dárky jimi polepte. Detaily dodělejte pomocí fixů.

Foto: Tomáš Rubín

Pomocí tavné pistole přilepte ještě kousek živé či umělé větvičky, aby to vypadalo, že na ní baňky visí, a originální dárek pod stromeček je na světěFoto: Tomáš Rubín

3. Vtipné balení se sobem Rudolfem

Balíčky můžete také vyzdobit jednoduchým obrázkem soba Rudolfa, pro kterého je typický červený nos. Použijte na něj červenou bambulku – zvládnete ji umotat třeba z kousku vlny nebo použijte malou třpytivou ozdobičku z polystyrenu.

Foto: Tomáš Rubín

Tak schválně, komu byste takhle zabalili dárek?Foto: Tomáš Rubín

4. Jednoduchá dárková taška s krajkou

Menším papírovým sáčkům či taštičkám bude slušet papírová krajka. Jednoduše jsme ustřihli kus ozdobné papírové podložky, která se dává pod dort. Do krajky můžete napsat osobní vzkaz nebo přiložte darovací kartičku a přichyťte ji k tašce i s kouskem větvičky malým kolíčkem.

Foto: Tomáš Rubín

Na obyčejný pytlík přilepte kousek papírové krajky: rázem se promění v roztomilou dárkovou taškuFoto: Tomáš Rubín

5. Jak při balení využít barevné lepicí pásky

Máte doma barevné lepicí pásky? Využijte je. Krásně jimi ozdobíte obzvlášť podlouhlé dárky. Dejte průchod fantazii! My jsme z pásek úplně jednoduše vystřihli čtyři adventní svíčky a fixem jsme jim domalovali plamínek.

Foto: Tomáš Rubín

Třpytivé lepicí pásky seženete v papírnictvíFoto: Tomáš Rubín

Reklama

Načítám