Hlavní obsah

Tohle jsou oni! Nejslavnější účastníci pěveckých soutěží

Foto: MICHAL ŠULA / MAFRA, Profimedia.cz

Foto: MICHAL ŠULA / MAFRA, Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Talentové soutěže měly vždycky schopnost připoutat diváka k obrazovce. Jejich popularita vzrostla po roce 2000 a s nástupem sociálních sítí se ještě znásobila. Kteří slavní zpěváci a zpěvačky vděčí televizním show za svou kariéru?

Článek

Jsou středem pozornosti, mají statisíce fanoušků a v záři reflektorů stojí s takovou jistotou, že už si možná jen málokdo vzpomene na jejich začátky. Jenže kdo ví, čím by se tito nadaní hudebníci živili, kdyby před lety nevyplnili přihlášku do pěvecké soutěže.

James Arthur (33)

Když v roce 2012 předstoupil před porotu skromný mladík s kytarou v ruce, nikdo neměl tušení, že právě on se stane vítězem deváté řady britského X Factoru. Jeho verze finálové písně s názvem Impossible od barbadoské zpěvačky Shontelle (35) mu zajistila nejen potřebné hlasy diváků, ale také první příčky hudebních hitparád. Originální singl tomtu coveru od Jamese Arthura konkurovat snad ani nemůže. Talentovaný Brit neupadl v zapomnění ani po vítězství a hudební kariéře se věnuje naplno.

Foto: Profimedia.cz

Hlas Jamese Arthura si zamilovaly miliony fanoušků po celém světě. Patříte mezi ně? Foto: Profimedia.cz

Kelly Clarkson (39)

Deset let před vítězstvím Jamese Arthura se splnil sen dívce z Texasu. Soutěž American Idol v roce 2002 totiž ovládla Kelly Clarkson, budoucí hollywoodská star. I po dvaceti letech se řadí k nejúspěšnějším účastníkům soutěže, v osobním životě se jí ale zas tolik nedaří. Loni požádala o rozvod s hudebním manažerem Brandonem Blackstockem (44), s nímž má dvě děti. Vyjde jí to ale pěkně draho. Soud nedávno rozhodl, že mu musí platit výživné přes čtyři milony korun měsíčně.

Foto: Profimedia.cz

Kelly Clarkson má s exmanželem dceru River Rose (7) a syna Remingtona Alexandera (5)Foto: Profimedia.cz

One Direction

Tihle kluci jsou důkazem, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. V soutěži skončili třetí, a zatímco je zná každý fanoušek popové hudby, jméno Matt Cardle (38) nejspíš nikomu nic moc neřekne. Přitom to byl právě on, kdo obsadil první místo sedmé série britského X Factoru. Chlapecká skupina One Direction se ovšem stala fenoménem roku 2010 a byla jím až do roku 2016, kdy se její členové začali věnovat sólovým kariérám. A to vlastně vznikla náhodou! Na konkurz totiž přišli všichni jako jednotlivci, jenže neuspěli. Porota jim tedy dala na výběr, buď mohou v soutěži pokračovat jako boyband, nebo v ní končí. Zbytek už znáte, stali se z nich novodobí Backstreet Boys!

Foto: Profimedia.cz

Na fotografii je One Direction v celé sestavě. Zleva: Niall Horan (27), Liam Payne (27), Louis Tomlinson (29), Zayn Malik (28), který opustil skupinu v roce 2015, a Harry Styles (27) Foto: Profimedia.cz

Aneta Langerová (34)

Ani Česká republika nemá nouzi o pěvecké talenty a vděčné obecenstvo. K nejsledovanějším soutěžím se samozřejmě řadila první řada Česko hledá SuperStar, podobná show neměla v naší zemi do té chvíle obdoby. Vítězkou ročníku 2004 se stala nenápadná dívka s nezaměnitelným chraplavým hlasem. Anetu Langerovou si oblíbily všechny generace, od dětí až po prarodiče. A populární je dodnes.

Foto: MICHAL ŠULA / MAFRA, Profimedia.cz

Aneta Langerová stále zpívá, loni jí vyšlo nové album s názvem Dvě SlunceFoto: MICHAL ŠULA / MAFRA, Profimedia.cz

Monika Bagárová (27) 

Také první ročník Česko Slovenské SuperStar (2009) patřil k těm nejsilnějším. Finálových účastníků prorazilo ve světě showbyznysu opravdu hodně a jedním z nich je i půvabná brunetka Monika Bagárová, která se momentálně věnuje především své malinké dcerce Rumince (1). V roce 2019 nazpívala singly s kolegy Janem Bendigem (27) i Markétou Konvičkovou (27). Oba dva potkala v televizní show a dodnes jsou přátelé.

Foto: Profimedia.cz

Monika Bagárová je také influencerka, na sociálních sítích ji sleduje přes 800 tisíc fanoušků Foto: Profimedia.cz

Ben Cristovao (34)

I tenhle sympaťák vešel do povědomí veřejnosti v roce 2009 díky Česko Slovenské SuperStar. Ačkoliv ji nakonec vyhrál Martin Chodúr (31), Ben Cristovao patří v současnosti mezi nejznámější české zpěváky. Letos byl vybrán jako reprezentant do pevěcké soutěže Eurovize, kde sice neuspěl, ale hlavu si z toho dělat nemusí. Jeho velká fanouškovská základna mu to dávno odpustila.

Foto: Profimedia.cz

Ben Cristovao zpívá jak v češtině, tak v angličtině. V roce 2009 byl v soutěži ve finále spolu s Monikou Bagárovou, nějaký čas pak dokonce tvořili i pár Foto: Profimedia.cz

Načítám