Hlavní obsah

Víra je jejich kompasem. Který zpěvák měl dva roky celibát?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro mnohé lidi je víra důležitou oporou, která je ukotvuje a současně vede životem. Silně věřící osoby jsou i mezi slavnými. Svůj vztah k Bohu odkrývají v rozhovorech, víra bývá inspirací k jejich tvorbě. Kdo se tím netají?

Článek

Někdo byl ve víře vychováván, jiný si svůj vztah k Bohu nalezl až po období vzdoru, skandálů nebo depresí. A přesně tak to mají i celebrity. Které jsou součástí nějaké církve? Co v životě pomáhá modelce Elišce Bučkové a kdo žil před svatbou v celibátu?

Eliška Bučková (31)

Když se dívka z Moravy, která byla hodně fixovaná na svou velkou rodinu, vydala po výhře v soutěži Česká Miss 2008 do Prahy, byla to právě i víra, která jí pomohla složité období změn překonat. Rodina a víra v Boha stále zůstávají jejími životními prioritami a pilíři, na kterých staví. Chodí pravidelně na mše a také ke zpovědi.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Eliška Bučková je z křesťanské rodinyFoto: Profimedia.cz

Ewa Farna (27)

Základním morálním kompasem je pro zpěvačku desatero. Od malička věří v Boha, ve víře byla vychovávána a říká o sobě, že je oldschoolová, staromódní a puritánka. Do kostela sice chodí jen symbolicky na Vánoce, ale víru má prý ve svém nitru pevně zakořeněnou.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka má ve svém repertoáru například píseň Boží mlejny melouFoto: Profimedia.cz

Jiří Strach (47)

K víře v Boha se otevřeně hlásí i český herec a režisér. Přivedla ho k ní babička, která ho vodila do kostela na mše. Je členem organizace Třetí řád svatého Dominika a knihou knih je podle něj Bible, která obsahuje moudrost, lásku a pochopení. Jiří Strach podle svých slov k Bohu pravidelně promlouvá a také od něj mnohdy získává inspiraci pro svou tvorbu. I v té se otázek náboženství dotýká. Například v televizní sérii Labyrint (2015–2018).

Foto: Profimedia.cz

Víra je pro režiséra oporou i studnicí inspiraceFoto: Profimedia.cz

Carrie Underwood (37)

K nejvíce nábožensky založeným celebritám Hollywoodu patří tato americká country a popová zpěvačka. Hlásí se ke křesťanství a ve víře vychovává i své děti s biblickými jmény Isaiah (5) a Jacob (2). Zpěvačka pravidelně navštěvuje kostel a s manželem a přáteli mívá studijní náboženskou skupinu. Náboženské motivy a téma víry dostává i do svých písní. Například do skladby Jesus Take the Wheel.

Foto: Profimedia.cz

Víra pomohla zpěvačce překonat i těžká období, kdy několikrát potratilaFoto: Profimedia.cz

Mark Wahlberg (49)

Víra je důležitou a neodmyslitelnou součástí denní rutiny i u amerického herce, producenta a bývalého rappera. Vyrůstal v katolické rodině a mnohokrát se v rozhovorech svěřil, co pro něj Bůh znamená. Náboženství označil za nejdůležitější součást svého života. Každý den si vyhradí třicet minut na modlitbu a před Velikonocemi každoročně drží půst.

Foto: Profimedia.cz

Herec začíná každý den modlitbouFoto: Profimedia.cz

Justin Bieber (27)

Z upřímné víry v Boha se několikrát vyznával i známý zpěvák a idol dívčích srdcí. Nebylo to tak ale vždy, pokřtít se například nechal až jako dospělý v roce 2014. O svém vztahu k Ježíši a Bohu mluví Justin Bieber v rozhovorech a pasáže z Bible mnohdy cituje i na sociálních sítích. Dokonce to vzal tak vážně, že před svatbou s modelkou Hailey Baldwin (24) žil dva roky v celibátu.

Foto: Profimedia.cz

Ke křesťanství se zpěvák dostal po období depresí, skandálů a srážek se zákonemFoto: Profimedia.cz

Chris Pratt (41)

O tom, jak našel Ježíše a jak mu víra změnila život, mluví americký herec velmi otevřeně. S veřejnou obhajobou víry začal poté, co jeho předčasně narozený syn strávil měsíc na jednotce intenzivní péče. V minulosti byl kritizován za to, že jeho církev neuznává LGBT komunitu. Herec se ale ohradil s tím, že ho nedefinuje žádná konkrétní církevní skupina a že je přesvědčený o tom, že každý má právo na lásku.

Foto: Profimedia.cz

Chris Pratt se podle svých slov cítí povolán k tomu, aby o své víře veřejně mluvilFoto: Profimedia.cz

Náboženství s humorem a nadsázkou: Youtubeři z kostela ukazují, že víra není nuda.

Reklama

Načítám