Hlavní obsah

Introverti mezi celebritami: Kdo je ve skutečnosti stydlín?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od známých tváří se tak nějak očekává, že budou showmany, baviči a kamkoli přijdou, budou na sebe chtít strhávat pozornost. Jenže to rozhodně neplatí o všech celebritách. Některé ženy a muži ze světa šoubyznysu jsou velmi stydliví.

Článek

Stydlivost je vlastnost, která zdánlivě nejde moc dohromady s hudební nebo hereckou kariérou. Přesto jí některé slavné osobnosti disponují. Mají totiž dvě stránky – na pódiu se mění v baviče a mimo něj by byly radši neviditelné.

Emma Watson (31)

Nadaná kouzelnice Hermiona v sérii o Harrym Potterovi byla poměrně výřečná a vnucovala lidem svůj názor i ve chvílích, kdy se na něj nikdo neptal. Její herecká představitelka k ní má v tomto ohledu daleko. V minulosti sice pronášela projev o rovnosti mužů a žen před OSN, ale stálo ji to mnoho sil, protože je podle svých slov plachá a introvertní. Nejdřív si myslela, že je s ní něco špatně, když nechce vyrážet s přáteli na party, ale potom své založení přijala. Na večírcích si prý připadá zranitelně jako Bambi.

Foto: Profimedia.cz

Herečka se cítí dobře jen v úzkém okruhu lidíFoto: Profimedia.cz

Blake Lively (33)

Blonďatá herečka, která je vdaná za herce Ryana Reynoldse (44), se musí na veřejnosti přemáhat. Už jako dítě byla velmi uzavřená a ráda trávila čas jen s vlastními myšlenkami. Kvůli herectví musela tuto část své osobnosti alespoň částečně potlačit a tím, jak nabírala zkušenosti, přestala ztrácet i zábrany, které ji držely zpátky. I tak tráví čas raději v úzkém kruhu rodiny a nejbližších přátel než na hollywoodském večírku.

Foto: Profimedia.cz

Povolání herečky naučilo Blake Lively být více extrovertníFoto: Profimedia.cz

Britney Spears (39)

Do zpěvačky, která na svých koncertech vystupovala v titěrných outfitech, by asi nikdo na první pohled neřekl, že je stydlivá. V dokumentu z roku 2013 I Am Britney Jean to ale zaznělo. Zpěvačka prohlásila, že není dělaná pro zábavní průmysl a že se musí při vystupování přemáhat. Její introvertní založení v kombinaci s pozorností veřejnosti i médií sehrálo roli v jejích psychických problémech.

Foto: Profimedia.cz

Na koncertech i na Instagramu se zpěvačka dost předvádí. Přitom ale tvrdí, že se pro zábavní průmysl nenarodilaFoto: Profimedia.cz

Courteney Cox (57)

Spíše introvertním domáckým typem je i představitelka seriálové Monicy. Přátele má sice kolem sebe ráda, ale už nemusí vyrážet do společnosti, bavit se do klubů apod. V minulosti prozradila, že to byl i jeden z důvodů, proč jí nevyšlo manželství s hercem Davidem Arquettem (49). Ten totiž na rozdíl od ní chodí ven rád a ještě raději tančí.

Foto: Profimedia.cz

Introvertní povaha příliš nesvědčila hereččině manželstvíFoto: Profimedia.cz

Aneta Langerová (34)

Její hlasový projev a skromné vystupování v soutěži Česko hledá Superstar (2004) diváky zaujalo tak, že soutěž vyhrála. Na její uzavřené a plaché vystupování měla vliv i skutečnost, že její matka spáchala sebevraždu. Aneta Langerová se ovšem nevyhýbá výzvám. Zatancovala si tedy v soutěži StarDance a zahrála si ve filmu 8 hlav šílenství (2017). Překonává se.

Foto: Profimedia.cz

Aneta Langerová za sebe nechává mluvit své písněFoto: Profimedia.cz

Mikolas Josef (25)

Dvě tváře má i zpěvák a český reprezentant na pěvecké soutěži Eurovision Song Contest v roce 2018. Když vyleze na pódium, je plný energie, zpívá, tančí a podmaňuje si davy. Jeho maminka ale v rozhovoru prozradila, že ho vůbec nepoznává. Většinu času je to totiž introvertní kluk, který se nejraději zavře do pokoje a skládá.

Foto: Profimedia.cz

Introvertní založení je u sebevědomě vystupujícího zpěváka skoro až k neuvěřeníFoto: Profimedia.cz

Štěpán Kozub (25)

Hvězda internetových skečů, divadla Mír a seriálu Lajna (2017–2021) patří k nejpopulárnějším současným bavičům. Je mistrem improvizace i vypravěčem nejrůznějších historek. Ale stojí ho to hodně přemáhání. Na jevišti si prý připadá jako u zubaře a často dost trpí. V osobní rovině je mu bližší život introverta.

Foto: Profimedia.cz

Populární bavič má v soukromí rád svůj klidFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám