Hlavní obsah

Tohle vám může zničit vztah! 6 věcí, které mužům na ženách vadí

Foto: Sjale, Shutterstock.com

Foto: Sjale, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šíleně barevný make-up, nevábný dech, žluté zuby, špína za nehty. Je toho tolik, co muži na ženách nesnášejí! Kterých šest vlastních chyb vás připraví o potencionální vztah?

Článek

Americká rozhlasová osobnost a expert na seznamování Marcus Osborne se pro magazín GalTime nechal slyšet, že má plnou schránku e-mailů od dam, které se snaží pochopit své muže. Proč močí vestoje? Z jakého důvodu neposlouchají a neberou ohledy na city svých partnerek? Je toho tolik – ovšem na obou stranách.

I muži se snaží své drahé polovičky chápat a porozumět jim. Bohužel, v cestě jim obvykle stojí něco, za co si ženy mohou bezvýhradně samy. Kdy pánům bijí zvony na poplach? Jestli žádného z nich nechcete vyděsit, nedělejte tohle!

1. Hovory o ex

Bývalí byli, jsou a budou. „Vždycky jsem si říkal, že znát něco z historie není na škodu. Člověk aspoň ví, proč ženin předešlý vztah nefungoval,“ říká Marcus Osborne s tím, že obecně se z těchto informací čerpat dá – když jsou ovšem limitovány. Podle něj, pokud neustále brebentíte o vlastnostech ex, jeho chování a pořád vytahujete nějaké historky, je pro vás nejlepším řešením terapie – ne nový vztah.

2. Chorobná touha po miminku

„Víš, docela spěchám, letos mi bude 39 let. Moje biologické hodiny bijí na poplach!“ Jistě, je naprosto rozumné chtít děti. Ale žádný muž tak citlivé téma nechce rozebírat hned na počátku vztahu. Vlastně... Upřímně? V prvních týdnech muži přemýšlejí o dvou věcech: „Hm, líbí se mi. A respektuji ji natolik, že budu usilovat o dlouhodobý vztah… A kdy budeme mít sex?“

3. Setkání s rodiči

Podle zmíněného experta je setkání s partnerčinými rodiči důležitým krokem. Nic jiného světu nedává jasnější zprávu o tom, že muž a žena jsou pár. Jenže většina chlápků není na něco tak významného připravená dřív než za pár týdnů randění, oťukávání a milostných dobrodružství. Ale jestli dotyčného chcete vystrašit, klidně to zkuste…

4. Manipulace

„Ženy si prostě nemohou pomoci. Cosi je nutí předělávat muže k obrazu svému. A právě tímhle chováním si dost škodí,“ dál objasňuje Marcus Osborne a přidává další radu: Nesnažte se mluvit mužům do oblečení, práce, koníčků nebo vztahů. K ničemu je nenuťte a nespadněte do klasické pasti: „Až ho změním, bude perfektní!“ Berte jej takového, jaký je!

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Přestaňte muže manipulovat a neraďte mu, co si má vzít na sebe, pokud vás o to nepožádáFoto: fizkes, Shutterstock.com

5. Přílišná horlivost

Po čtyřech schůzkách si měníte status na sociální síti – ze svobodné na zadanou? S kamarádkami mluvíte o budoucnosti a plánech, které se nového muže dotýkají? Bodejť by z toho nebyl paf, když sám neví, v jaké fázi vztahu se zrovna nacházíte. On to totiž neřeší. Ať Petr, nebo Pavel, prostor pro vychutnání brzké romantiky je potřeba. Když to nerespektujete, na dovolenou na Jadranu a dítě za rok dva zapomeňte. Nic z toho nebude! Nechte se dobývat, ne odhánět!

6. Sdílení sexuální historie (příliš brzy)

Jestli to situace přímo nevyžaduje, neposkytujte důvěrné podrobnosti o svém sexuálním životě. Nikdo nechce slyšet, kolik penisů zahřívalo vaši postel, ještě než si s vámi vypěstuje pevné pouto. A ani pak není zaručeno, že podobná informace nezpůsobí víc škody než užitku. „Rozhovory na toto téma si žádají speciální okamžik a delikátní zacházení,“ uzavírá americký expert s tím, že i tato forma užvaněnosti negativně působí na další vývoj partnerství. Ostatně, ono i přehnaně agresivní sexuální chování taky dělá svoje.

I přední český odborník na mezilidské vztahy Otmar Chadim radí, že systém „počkej, nech to na mně“ se v posteli používá jen u zralých mužů (od čtyřiceti let výše), jinak až později. Mladší muži chtějí ženu dobýt sami. Proto každému zalichotí, když si zpočátku počínáte trochu neobratně.

A čím naopak muži děsí vás? Lakomstvím nebo spíš užvaněností?

Reklama

Načítám