Hlavní obsah

Vadí mu vaše sexuální minulost? Vysvětlete si to!

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová láska, nový partner, vzájemné poznávání, svěřování, objevování. Jenže co když ho (či ji) nějaké informace z vaší milostné historie pobouří? Tady je návod, jak své „sexuální hříchy“ odčinit.

Článek

Každý má nějakou milostnou a sexuální historii. Občas se stane, že v novém vztahu mají lidé tendenci se svěřovat nebo vyzvídat. Pokud na to milenci přistoupí, může se leckomu stát, že v protějšku vyvolá pobouření nebo i odsudek. Jak se zachovat, když partner nemá pro vaši minulost příliš pochopení? Tohle radí britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox.

1. Příliš mnoho sexuálních partnerů

Tak zaprvé, přesné číslo by se váš protějšek nikdy neměl dozvědět. Ne proto, že by to bylo tajné, ale protože to není vůbec důležité. „Zredukovat milostnou minulost do pouhého čísla nefunguje, vždy záleží na okolnostech,“ tvrdí Tracey Cox.

Kdo je větší poběhlice? Žena, která spala s 26 muži, nebo ta, co měla osm milenců? Na první dobrou značí vyšší číslo větší promiskuitu. Jenže co když ta první měla – než se usadila – v průměru dva partnery ročně, vždy byla single a nikdy nezahýbala. A druhá si se čtyřmi z nich užila během dovolené s kamarády, když byl její manžel doma a hlídal děti?

Na čísle prostě nezáleží! A to je to, co byste měli partnerovi říct, pokud se na to zeptá. A když počet vašich milenců zná a pohoršuje ho? Mrzí mě, že se ti ten počet nezdá, ale svěřila jsem se ti, protože jsem se s tebou cítil(a) bezpečně a doufal(a) jsem, že mě nebudeš soudit. A pak dejte zřetelně najevo, že tahle diskuse skončila. „Jasně mu řekněte, že minulost je jen vaše, jeho je budoucnost,“ radí Tracey Cox.

Foto: simona pilolla 2, Shutterstock.com

Někdy se ani nejde dopočítat? Nevadí. Neexistuje důvod, proč byste měli komukoliv hlásit čísla a dataFoto: simona pilolla 2, Shutterstock.com

2. Máte netradiční sexuální zálibu

Baví vás v sexu něco ne zcela běžného? Pokud to nepotřebujete přímo k uspokojení a umíte si užít sex i bez toho, nemáte žádný problém. Buď se nemusí protějšek vůbec nic dozvědět, nebo mu můžete situaci v klidu vysvětlit. Říct mu, že jste něco v minulosti vyzkoušeli, byl to zajímavý experiment, ale nic, bez čeho nedokážete žít.

Jestli to ale k uspokojení potřebujete a partner není dané praktice nakloněn, je to zádrhel. Zkuste svou zálibu provozovat samostatně (sledování porna, používání pomůcek při autoerotice…). „A můžete také zkusit najít novou libůstku, která bude bavit vás oba, a tu vaši původní nahradí,“ dodává Tracey Cox. Variantou je i dohoda o otevřeném vztahu, v němž si vy tuhle svou potřebu naplníte jinde, ale to zvládne málokdo. Jestliže nic z toho nedokážete, nejspíš vás čeká rozchod, protože jen málokdo dokáže celý život sexuálně strádat.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Máte netradiční zálibu? Nestyďte se, možná partnera potěšíte!Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

3. Byli jste v předešlém vztahu nevěrní

Pravda, nejrůznější studie a výzkumy nehrají ve váš prospěch. Většinou totiž přicházejí se závěrem typu jednou nevěrný, vždycky nevěrný. To se ale týká notorických sukničkářů, kteří na nevěře nevidí nic hrozného.

Často ale lidé zahýbají z jasných důvodů: nejsou ve vztahu spokojení, necítí dost lásky, cítí se přehlíženi a podobně. „A tohle byste měli svému novému protějšku vysvětlit. Popsat, co vás k nevěře vedlo. A že vztah vás dvou je úplně jiný, žádný z těchto problémů v něm není, takže se není čeho bát,“ dodává Tracey Cox.

Nové lásky bývají krásné, ale také je to pořádný stres. Co bude fungovat při sexu na začátku vztahu?

Související témata:

Načítám