Hlavní obsah

Topy a blůzky do práce: Tyhle ocení i přísní šéfové!

Foto: Ann Christine

Ani když máte v zaměstnání předepsán jasný dress code, nemusíte na módu ani eleganci vůbec rezignovat!Foto: Ann Christine

Reklama

Topů, triček a tílek máte jistě plnou skříň. Ale které se hodí do vašeho zaměstnání? Našli jsme takové modely, které obstojí i před nejpřísnějším šéfem a ve kterých se vám bude pracovat jedna radost!

Článek

Oblečení je pro ženy stěžejní záležitostí. V běžném životě vám může úplně jedno, co máte na sobě, v pracovním světě to však tak jednoduché není. To, co nosíte v práci, je totiž dost často přímo předepsáno nebo existují různá doporučení, co je vhodné, a co už nikoli.

Někdy jsou pomyslné módní opratě povoleny natolik, že stačí být oblečené slušně a čistě, ale někdy vám je zaměstnavatel či firma může utáhnout natolik, že i pramínek vlasů neposlušně se deroucí z drdolu nebo třeba kalhoty nošené mimo volnější pátky mohou znamenat velký prohřešek. My jsme se zaměřili na topy a blůzky, které se dají nosit do práce – můžete je obléct buď samostatně, nebo přes ně přehodit elegantní svetřík či sako. Ukážeme vám, jak skloubit profesionalitu se stylem!

Ležérní topy: Pro šéfy, kterým je to jedno!

Ženy, které mají ve svém zaměstnání, co se týče oblečení volnou ruku, mají oproti ostatním obrovskou výhodu! Nemusejí mít v šatní skříni vymezenou část pro pracovní oblečení, při ranním oblékání si mohou vybírat podle momentální nálady, ušetří peníze za kostýmky a nemusí s sebou tahat náhradní oblečení, když chtějí jít na drink s kamarádkou rovnou z práce. Ačkoli i zde existují jakási obecně platná pravidla, jako je vyhnutí se zbytečné vulgárnosti, jde spíše o individuální náturu toho kterého člověka, jak se s touto volností popasuje.

Důležitá je samozřejmě reprezentativnost, která v rámci pracovního outfitu nikdy nemůže být na škodu. Obléct si můžete jednoduché volné tílko, tričko se zajímavým řasením či topy ve střídmých barvách, jako je černá nebo tmavě modrá. Skvělé jsou v tomto ohledu i košile – třeba ty volné a vzdušné, které tak zbožňujete v teplých dnech, nebo ty z příjemné lehké bavlny v zářivých barvách.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 399 Kč, Bershka 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 870 Kč, Pull&Bear 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 249 Kč, Topshop 290 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 400 Kč, Promod 500 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 399 Kč, Asos 1015 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, H&M 129 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 549 Kč, Tally Weijl 250 KčFoto: archiv firem

Moderní a zajímavé střihy: Pro tvůrčí typy!

Máte práci, ve které je vedle jisté míry slušnosti v oblékání vítána i individualita a originální přístup? Oblečení do práce vybíráte pečlivě podle svého vlastního vkusu a svůj styl nepatrně přizpůsobujete profesionálnímu prostředí firmy? Rády se oblékáte moderně a nebojíte se zajímavých střihů a barev nebo třeba výrazných detailů? Pak jste v té správné kolonce!

Oblékněte si do práce jeden z úžasných topů třeba s trendy květinovým potiskem (pro milovnice květin tu máme článek Květin není nikdy dost: vpusťte je do svého šatníku!) nebo tuniku v překrásném světle azurovém odstínu s tenkým pásečkem – budete působit svěže a mladistvě! V letních horkách si můžete dovolit i tílko či top nebo košili bez rukávů – „slušňácky“ vypadá tmavě modrý s krajkovým límečkem, k černo-bíle pruhované košili zvolte bílé kalhoty, které můžete obléct i k modrému divoce vzorovanému topu. Nedáte-li dopustit na košile, poohlédněte se po nějaké zajímavé – třeba té s puntíky nebo jemnou krajkou! Patříte-li k těm šťastným, které mohou být v práci prostě své, tak toho využijte!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1044 Kč, Mango 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 870 Kč, H&M 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 549 Kč, Asos 870 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 349 Kč, Topshop 870 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 299 Kč, Topshop 1102 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 812 Kč, Mango 699 KčFoto: archiv firem

Elegantní topy a tílka: Tyhle skousne každý vedoucí!

Musíte být v práci elegantně ustrojené a preferovány jsou jednoduché outfity bez módních výstřelků? Nevěste hlavu! Ani vy nemusíte rezignovat na styl a současný vzhled. Kromě klasických blůzek a košil jsou tu i elegantní topy a tílka, proti kterým nemůže říct nikdo ani zbla (navíc když odhalená ramena zakryjete sakem).

Hlavní slovo zde má především jednoduchost – prostá trička ze splývavých a lesklých materiálů, jako třeba satén, jsou naprosto ideální – můžete je nechat volně přes kalhoty Na elegantní kalhoty s pukem se mrkněte v našem článku Kalhoty s puky nenosí jen babičky! Tyhle jsou teď trendy!), nebo je zastrčte do sukně a doplňte jednoduchým páskem. Na zajímavosti jim mohou přidat nenápadné detaily, jako jsou průsvitné části ramen, kombinace jemných barevných odstínů, originální řasení či nabírání. Zkuste si s topy pohrát!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 549 Kč, H&M 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 580 Kč, Mango 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 500 Kč, Mango 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 870 Kč, Mango 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 799 Kč, Topshop 1044 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 638 Kč, Mango 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 549 Kč, Zara 399 KčFoto: archiv firem

Blůzky a halenky: Pro nadřízené vyžadující klasiku!

Asi nejelegantnější variantou, kterou si lze obléct do práce, je halenka nebo košile. Pokud se ve vašem zaměstnání blůzka vyžaduje, nedá se s tím nic dělat. Naštěstí jsou tu ale košile, jejichž stylovost si nezadá s kdejakým topem či tílkem.

Krásně vypadají halenky z lehoučkého materiálu, zvolte si decentní modrou nebo zajímavou s proužky. Velkým trendem jsou v současné době výrazné límečky, tak toho využijte a pořiďte si nějaký kousek s tímto zajímavým detailem. Hezky vypadá na halenkách i řasení, zvýrazněné lemy nebo efektní mašle. Co se týče barev, držte se těch decentních – bílá klasika je slušivá, světle modrý proužek působí velice profesionálně, pudrová či starorůžová je trendy a originální. Zkuste je všechny!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 799 Kč, Pull&Bear 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 812 Kč, Mango 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 500 Kč, Asos 928 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 299 Kč, Lindex 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Topshop 1102 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 500 Kč, Zara 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 870 Kč, H&M 399 KčFoto: archiv firem

Jaký je váš předepsaný pracovní oděv? A měnily byste? Těšíme se na vaše postřehy.

Reklama

Načítám