Hlavní obsah

Třená oříšková bábovka

Hodnocení:
(54)
Foto: Ondřej Hošt
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Bábovka je klasika každé české domácnosti. Nejen že krásně vypadá, ale zpravidla je také jednoduchá. Dnes vám přinášíme recept na třenou bábovku s ořechy.

Ingredience pro:
1 bábovku
  • 5 žloutků
  • 300 g cukru krupice
  • 180 g másla
  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g mletých ořechů
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 1/4 l mléka
  • 5 bílků
  • tuk na vymazání
  • strouhaný kokos na vysypání
Článek

Postup

Krok 1: Měkké máslo utřete s cukrem a žloutky do pěny a postupně do ní zašlehejte mouku a nastrouhané oříšky.

Krok 2: Z bílků vyšlehejte sníh a přidejte do těsta, podle potřeby (těsto musí být vláčné) přidejte ještě asi 250 ml vlažného mléka.

Krok 3: Formu vymažte a vysypejte (ideálně kokosem nebo nastrouhanými oříšky), nalijte do ní těsto a pečte při 180 stupních Celsia asi 45 minut dozlatova. Jakmile se špejle po propíchnutí do středu těsta nelepí na rty, je hotovo.

Zkuste i klasiku, babiččinu třenou bábovku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek