Hlavní obsah
3,1
(10)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Letní vysoké teploty a spousta slunce mají své stinné i dobré stránky. Mezi ty dobré patří třešňová sezona, kdy se můžete těšit ze sladkých červených plodů. A jestli vás už bublanina nebaví, zkuste si je třeba upéct v medu!

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Třešně
  • 750 g třešní
  • 1 ks pomeranče
  • 4 lžíce medu
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
Sušenky a k podávání
  • 1 balení křehkého těsta
  • 300 g vanilkové zmrzliny
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 °C. Třešně omyjte a nechte odkapat. Pak je zbavte stopek, vypeckujte a dejte do zapékací misky – měly by být maximálně ve dvou vrstvách. V misce smíchejte šťávu a kůru z pomeranče, med, nasekané lístky tymiánu a škrob a pořádně promíchejte. Směsí zalijte třešně, promíchejte a vložte do trouby. Pečte asi 35 minut doměkka.

02.

Z plátu křehkého těsta (recept na něj najdete třeba zde) vykrájejte sušenky. Tvar můžete zvolit jakýkoliv – dáte-li si práci s vykrajováním šestiúhelníků, můžete pak ze sušenek jako ozdobu sestavit včelí plástev. Sušenky položte na pečicí papír, a když se dopečou třešně, vložte je do trouby. Pečte asi 10 minut dozlatova. Ještě horké třešně podávejte se sušenkami a vanilkovou zmrzlinou.

Jaký třešňový dezert je oblíbený u vás doma?

Reklama

Načítám