Hlavní obsah

Třešňová bublanina s kokosovým bezé

Hodnocení:
(79)
Foto: Autorka
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
střední

Jemné piškotové těsto, šťavnaté ovoce a k tomu sladká kokosová krusta dělají z tohoto koláče něco neodolatelného. Něco, co vám zpříjemní odpoledne s kávou.

Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
Na těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 130 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 150 ml mléka
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 1 třešňový kompot
Na dohotovení
  • 3 bílky
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g mletého kokosu
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy dejte na kousky nakrájené změklé máslo. Přidejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne světlá a nadýchaná pěna. 

Krok 2: Pak do směsi postupně zašlehejte jeden žloutek po druhém. Nakonec vmíchejte střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko. Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch dejte okapané třešně a koláč vložte na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

Krok 3: Bílky dejte do skleněné nebo nerezové misky a spolu s cukrem je šlehejte ve vodní lázni, dokud nezhoustnou. Pak je stáhněte a šlehejte do vychladnutí a vmíchejte kokos. 

Krok 4: Bílkovou směs naneste na předpečený koláč, vložte zpět do trouby a pečte další půlhodinku. Po vychladnutí nakrájejte na řezy. 

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.