Hlavní obsah
3,5
(99)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Jemné piškotové těsto, šťavnaté ovoce a k tomu sladká kokosová krusta dělají z tohoto koláče něco neodolatelného. Něco, co vám zpříjemní odpoledne s kávou.

40 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
Těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 3 ks žloutků
  • 130 g cukru moučka
  • 100 g másla
  • 150 ml mléka
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 150 g kompotovaných třešní
Na dohotovení
  • 3 ks bílku
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g kokosu
Článek

Postup

01.

Do mísy dejte na kousky nakrájené změklé máslo. Přidejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne světlá a nadýchaná pěna. 

02.

Pak do směsi postupně zašlehejte jeden žloutek po druhém. Nakonec vmíchejte střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko. Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch dejte okapané třešně a koláč vložte na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

03.

Bílky dejte do skleněné nebo nerezové misky a spolu s cukrem je šlehejte ve vodní lázni, dokud nezhoustnou. Pak je stáhněte a šlehejte do vychladnutí a vmíchejte kokos. 

04.

Bílkovou směs naneste na předpečený koláč, vložte zpět do trouby a pečte další půlhodinku. Po vychladnutí nakrájejte na řezy. 

Reklama

Související témata:

Načítám