Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dnes potěšíme především ty náročnější pekaře - tvarohovým cheesecakem s kousky čokolády. Tak na co čekáte? Vzhůru do pečení!

30 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
22 cm průměr formy
  • 100 g piškotů
  • 100 g máslových sušenek
  • 100 g másla
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 250 g bílého jogurtu
  • 100 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 5 lžic kakaa
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g mléčné čokolády
Článek

Postup

01.

Piškoty a sušenky rozdrťte v mixéru nebo válečkem přes mikrotenový sáček a zalijte je rozpuštěným máslem. Směsí poté pokryjte dno i strany dortové formy, jejíž dno jste vyložili pečicím papírem.

02.

Tvaroh vyšlehejte s jogurtem, přidejte mléko, vejce, cukr, pudinkový prášek, kakao, olej a nakonec i nalámané kousky čokolády.

03.

Krémem vyplňte sušenkový základ. Koláč pečte při 160 stupních Celsia zhruba 55 minut.

Chybí vám zde nějaké ovoce? Připravte si cheesecake s lesním ovocem a čokoládou, té se tak snadno vzdávat nemusíte.

Energetická hodnota celkem pro: 22 cm průměr formy
Energie14 537,76 kJ
Bílkoviny113,99 g
Tuky185,32 g
Sacharidy335,48 g
Sůl1,31 g
SAFA84,89 g
Vláknina18,75 g
Cukry198,01 g
Související témata:

Načítám