Hlavní obsah

Tyhle hlášky si zakažte! Nejtrapnější věty, které single ženy slýchají

Foto: sanneberg, Shutterstock.com

Foto: sanneberg, Shutterstock.com

Reklama

Je jim přes třicet a jsou single. Prostě zatím nepotkaly nikoho, kdo by za to stál. Nejsou ale žádné zoufalky, svoji svobodu si užívají. Pohodu jim kazí jen tyhle trapné hlášky, které slýchají.

Článek

Časy, kdy jste musela být do pětadvaceti pod čepcem, jinak jste byla pomalu stará panna, jsou naštěstí dávno pryč. Přesto v sobě má společnost tak nějak zažito, že žena kolem třiceti by měla být už usazená. Měla by vedle sebe mít životního partnera či manžela a minimálně by měla plánovat založení rodiny.

A tak některé nezadané ženy přes třicet musejí mnohdy poslouchat skutečně otravné věty.

1. Láska si tě najde

Nebo třeba „neboj, všechno bude“ či „netlač na pilu, to přijde samo“. Prostě taková ta rádoby milá ujištění o tom, že i vy se dočkáte lásky, svatby a kupy dětí, doplněná nenápadnou radou, že nemusíte být zoufalá (protože ten, kdo to říká, je přesvědčen, že se po večerech topíte v slzách).

Tohle je otrava, protože většina single žen dělá po večerech mnohdy o dost zajímavější a zábavnější věci než ty vdané s kupou dětí. Ale to už se nahlas neříká.

2. Abys nepřebrala

Jako by bylo nepsané pravidlo, že každá žena nad třicet, která nemá chlapa, má moc velké nároky, je vybíravá, nafrněná a žádný muž jí není dost dobrý. Proto je sama, to dá přece rozum!

Nebo že by měl daný člověk pocit, že pokud slevíte a pozvete do svého života třeba alkoholika bez práce nebo pitomce bez mozku, budete rázem spokojenější?

3. To já v tvém věku…

Tohle je snad nejhorší! Koho, sakra, zajímá, že ona ve vašem věku rodila sedmé dítě a s manželem slavila sedmnácté výročí svatby? Jak tohle slyšíte, chce se vám na celý svět zakřičet jen „no a co!“.

Foto: loreanto, Shutterstock.com

Některé hlášky rádoby chytřejších žen (někdy i mužů) bývají dost nesnesitelnéFoto: loreanto, Shutterstock.com

4. Tik tak, tik tak

Tohle tikání či jiné „nenápadné“ narážky na biologické hodiny jsou v pomyslném žebříčku trapností také hodně vysoko. Zaprvé, kde je psáno, že každá žena touží po dětech?! A zadruhé, i když patříte mezi ty, které se matkami stát chtějí, když není s kým, tak co máte proboha dělat?

Možná se téhle osoby můžete zeptat, zda by vám na pár večerů nepůjčila svého muže, i když je tam riziko, že by se už nikdy nechtěl vrátit.

5. To víš, kariéra holt není všechno

Snad ani nemůže existovat jiná možnost, než že jste dala přednost kariéře před milostným životem. Prostě jste se rozhodla dobýt svět byznysu (nebo čehokoli jiného) a lásku jste odsunula. Je to stejná jistota, jakože ráno vyjde slunce.

Proti tomuhle zažitému společenskému mýtu se těžko bojuje. Je to tak trochu plýtvání drahocennou energií, tak se zbytečně nevysilujte.

Řekl vám někdy tohle někdo? Jak jste reagovaly?

Reklama

Související témata:

Načítám