Hlavní obsah

Muzikál Mamma Mia! 2: Kdo bude hrát mladou Donnu a sexuchtivou Tanyu?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Rozverná, ale trochu nešťastná majitelka penzionu, tři její osudoví muži, dvě pubertální kámošky, a trochu rozmazlená dcera, co si dělá, co chce. A písničky, které známe snad všichni, ač popová sedmdesátková a osmdesátková hudba není úplně naším šálkem kávy. Dobrá zpráva pro milovníky! Filmový muzikál Mamma Mia! bude mít druhý díl!

Článek

Máme se těšit, anebo se bát? Od té doby, co se taneční kreace přesunuly na Kubu a vznikl skutečně nepovedený druhý díl filmu Hříšný tanec, není radno mít velká očekávání. Ne vždycky to totiž může dopadnout relativně dobře, jako tomu bylo třeba u Deníku Bridget Jones. V tomto případě ale velkou roli zajisté hrálo to, že oboje pokračování, ať už S rozumem v koncích, anebo Dítě Bridget Jones, mělo svoji knižní předlohu.

Foto: Profimedia.cz

Ve třetím díle Bridget Jones už nehrál Hugh Grant, ale Patrick DempseyFoto: Profimedia.cz

Diváky také k obrazovkám podruhé i potřetí přitáhli ti samí herci, kteří se objevili už v prvním díle. Vždyť kdo by se chtěl dívat na Bridget, kdyby ji nehrála Renée Zellweger (48) a nedvořil se jí Colin Firth (57) v roli Marka Darcyho? Přiznám se, že já tedy ne. Stejně tak by se mi nechtělo dívat se na druhý díl kultovní Lásky nebeské, byť má pouze deset minut, kdyby mě tvůrci připravili o Liama Neesona (65) nebo Hugh Granta (57).

Šťastní na věky věků?

Co tedy můžeme očekávat od pokračování nejvýdělečnějšího filmového muzikálu všech dob, Mamma mia!, tentokrát s podtitulem Here we go again? Děj počítá se stejnými postavami, které se objevily i v prvním díle, nicméně zřejmě se podrobně nedozvíme, zda a jak to napodruhé bude klapat Donně (Meryl Streep, 68) a Samovi (Pierce Brosnan, 64) a zda budou spolu zamilovaně žít na věky věků. Zato se dozvíme, jak se vlastně seznámili. A nejen tito dva, ale jak poznala Donna i zbylé dva osudové muže, Billa (Stellan Skarsgard, 66) a Harryho (Colin Firth).

Foto: Profimedia.cz

Tanya (Christine Baranski), Donna (Meryl Streep) a Rosie (Julie Walters) v prvním dílu muzikálu Mamma Mia!Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Mladá Tanja (Jessica Keenan Wynn), mladá Donna (Lily James) a mladá Rosie (Alexa Davies). Co říkáte na podobu s originály?Foto: Profimedia.cz

Ačkoliv mladší já hlavních představitelů budou hrát, logicky, mladší herci, nebudete muset zamáčknout slzu – ve filmu se objeví i původní obsazení, byť jejich role nebudou tentokrát ty hlavní. Těmi budou Lily James (28) jako mladá Donna, Jeremy Irvine (27) jako mladý Sam, Alexa Davies (22) jako mladá Rosie, Josh Dylan jako mladý Bill, Hugh Skinner (32) jako mladý Harry a Jessica Keenan Wynn (31) jako mladá Tanya. A jedna perlička k tomu – Donninu matku, o které se v prvním díle pouze mluví, bude hrát Cher (71)!

Foto: Profimedia.cz

I ve druhém díle se můžete těšit na mnoho tanečních vystoupeníFoto: Profimedia.cz

Záchrannou kotvou, která by z pokračování slavného muzikálu nemusela udělat propadák, je i duo Benny Anderson (70) a Björn Ulvaeus (72), tedy mužští členové kapely ABBA, kteří dohlíželi jak na první natáčení, tak i na jeho pokračování. Ostatně – natáčení by každým dnem mělo skončit. Na výsledek si ale musíte počkat až do léta příštího roku, kdy je plánovaná premiéra.

Máte rádi film Mama Mia!?

Reklama

Načítám