Hlavní obsah

Nejdražší herečky světa: Tyhle dámy si vydělaly víc než 10 milionů dolarů za rok! Která si to zaslouží nejvíc?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tomu se říká pořádná výplatní páska! Časopis Forbes zveřejnil deset nejlépe placených hereček Hollywoodu roku 2016, ani u jedné z žen se částka nedostane pod deset milionů dolarů. Kromě největších stálic, jako jsou Julia Roberts nebo Jennifer Aniston, se na žebříček letos propracovala třeba i Emma Watson.

Článek

Dvacet šest milionů dolarů, v přepočtu přes půl miliardy korun si v loňském roce vydělala nejlépe placená herečka světa. Tou se stala podle časopisu Forbes Emma Stone. Ačkoliv nejlépe placené herečce je teprve dvacet osm let, na seznamu je více než polovina starší čtyřiceti let. Oproti tomu se tam letos nedostala žádná žena afroamerického, nebo asijského původu. To ale neznamená, že by snad byly placeny méně než ostatní, ale že celkový podíl rolí je jen 28,3 procenta. Jaké ženy se tedy dostaly na seznam?

Emma Stone: 26 milionů dolarů

Je to až k neuvěření, ale tato oscarová herečka zaznamenala za poslední rok finanční přírůstek o 160 %. A to díky filmu La La Land, kde ztvárnila hlavní roli spolu s hercem Ryanem Goslingem (36). Pro Emmu Stone (28) to byla zatím nejúspěšnější role, krom vysokého honoráře za ni dostala snad nejvyšší ocenění, které se může hercům dostat, a to Oscara za nejlepší filmovou roli.

Foto: Profimedia.cz

Emma Stone se dostala na vrchol díky filmu La La LandFoto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston: 25,5 milionů dolarů

Z druhého místa, stejně jako z honorářů dvacet pět a půl milionu dolarů, které v roce 2016 vydělala, se může těšit Jennifer Aniston (48). Tuto herečku převážně komediálních rolí mohli její fanoušci vloni vidět ve filmech Svátek matek, nebo Pařba o Vánocích. Ovšem letos na jaře měl premiéru dramatický film The Yellow Birds o válce v Iráku, kde Aniston ztvárnila matku jednoho z vojáků.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston si zahrála i v dramatu The Yellow BirdsFoto: Profimedia.cz

Jennifer Lawrence: 24 milionů dolarů

Už druhý rok po sobě patří sedmadvacetiletá herečka Jennifer Lawrence mezi nejlépe placené herečky Hollywoodu a dost často je považována za nejúspěšnější herečku své generace. Ještě, aby ne, když získala ve dvaceti letech Oscara, a stala se tak druhou nejmladší držitelkou tohoto prestižního ocenění.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lawrence je považována za nejúspěšnější herečku své generaceFoto: Profimedia.cz

Melissa McCarthy: 18 milionů dolarů

Melissu McCarthy (48) určitě znáte ze seriálu Gilmorova děvčata, kde hrála kamarádku Lorelai, kuchařku Sookie. Divákům je známá i jako Molly ze seriálu Mike a Molly. Její energie se totiž nedá přehlédnout, čehož si všímají i režiséři, kteří ji stále obsazují do nových a nových rolí. Proto se může pyšnit čtvrtým místem na žebříčku nejlépe placených hereček.

Foto: Profimedia.cz

Melissa McCarthy je známá zejména jako Sookie z Gilmorových děvčatFoto: Profimedia.cz

Mila Kunis: 15,5 milionů dolarů

Její pohled uhranul nejen jejího manžela, herce Ashtona Kutchera (39), ale i filmové režiséry, díky kterým nemá Mila Kunis (34) o role nouzi. Tato herečka ukrajinského původu se vyšplhala až na páté místo žebříčku nejlépe placených hollywoodských hereček. Ačkoliv se ve filmu objevila už v roce 1995, do širšího povědomí veřejnosti se dostala hlavně rolí ve filmu Černá labuť z roku 2010. Byl to zároveň její první film, který vydělal více než sto milionů dolarů. V loňském roce si zahrála ve filmech Matky na tahu, který má letos pokračování Matky na tahu o prázdninách.

Foto: Profimedia.cz

Mila Kunis zazářila ve filmu Černá labuť vedle Natalie PortmanFoto: Profimedia.cz

Emma Watson: 14 milionů dolarů

Ačkoliv si Emma Watson (27) nikdy během své herecké kariéry nemohla stěžovat na málo peněz, až teprve role Belly ve filmu Kráska a zvíře ji katapultovala do první desítky nejlépe placených hereček. Kdybychom to měli zaměřit pouze na britské herečky, stala by se tou nejlépe placenou. Emma Watson musí mít radost, že právě role ve filmu Kráska a zvíře jí vydělala tolik peněz, protože za tímto charakterem si skutečně stála a snažila se do role propašovat i některé své feministické názory.

Foto: Profimedia.cz

Emma Watson patří za opinion leadra své generaceFoto: Profimedia.cz

Charlize Theron: 14 milionů dolarů

Nikdo asi nezapomene na roli Charlize Theron (42) ve filmu Zrůda, kde by ji nepoznala ani vlastní matka. Za tuto roli získala i Oscara a zapsala se do širšího povědomí veřejnosti, ačkoliv v tu dobu měla za sebou už řadu dalších rolí. Do top 10 nejlépe placených hereček ji ale vyšvihla role ve filmu Lovec: Zimní válka, za který dostala honorář 10 milionů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Mezi top 10 se Charlize Theron dostala s filmem Lovec: Zimní válkaFoto: Profimedia.cz

Cate Blanchett: 12 milionů dolarů

Držitelka osmi prestižních hereckých ocenění a herečka náročných rolí. Cate Blanchett (48) byla nejprve divadelní herečkou, v divadle se dokonce seznámila i se svým manželem Adrewem Uptonem. Nakonec se ale dostala k filmu, což je určitě dobře, od té doby, kdy v roce 1998 zahrála královnu Alžbětu, sbírala jedno ocenění za druhým a na svém kontě má i dva Oscary. Naposledy podala strhující výkon ve filmu Carol. V současné době ji můžete vidět ve filmu Thor: Ragnarok, který zrovna běží v kinech.

Foto: Profimedia.cz

Cate Blanchett má na kontě dva OscaryFoto: Profimedia.cz

Julia Roberts: 12 milionů dolarů

Sotva byste hádali, že Julia Roberts (49) na konci října oslaví padesáté narozeniny. Na výsluní se ale drží už od roku 1990, kdy ztvárnila hlavní roli ve filmu Pretty Woman. Za tuto roli byla nominována na Oscara za nejlepší herecký výkon, ceny se ale dočkala až o deset let později za roli Erin Brockovich. Vloni si s Georgem Clooneym zahrála ve filmu Hra peněz a s Jennifer Lopez ve filmu Svátek matek.

Foto: Profimedia.cz

Julia Roberts hrála vloni ve filmu Hra penězFoto: Profimedia.cz

Amy Adams: 11,5 milionů dolarů

Hvězdnou desítku uzavírá Amy Adams (43), herečka, která možná nemusí být pro všechny příliš známou. Pokud jste ale milovníci filmů natočených na základě komiksových předloh, víte moc dobře, že je to Lois Lane z filmu Batman vs. Superman, který byl uveden do kin vloni. Amy Adams má ale za sebou řadu dalších skvělých filmů, jako je třeba Krása na zabití, Chyť mě, když to dokážeš, nebo Soukromá válka pana Wilsona.

Foto: Profimedia.cz

Amy Adams, kterou můžete znát třeba z filmu Chyť mě, když to dokážeš, se také dostala do desítky nejlépe placených herečekFoto: Profimedia.cz

Která z hereček se vám líbí nejvíc?

Reklama

Načítám