Hlavní obsah

Úžasný bezlepkový koláč: V hlavní roli čokoláda, řepa a mandle!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejedna zelenina slouží k přípravě skvělých buchet. V létě jako dobré pojidlo funguje cuketa, na podzim jsou to hlavně jablka a červená řepa. Že jste řepový koláč ještě nezkoušeli? To je ovšem velká škoda.

Článek

Mrkví nebo řepou se koláče dřív vyloženě sladily. V dnešních receptech už narazíte v ingrediencích i na cukr, ale kouzlo sametově hebké kombinace řepy a čokolády si koláč stále uchoval. Vyzkoušejte a nebudete litovat.

Čokoládový koláč s červenou řepou

Na formu o ø 20 cm potřebujete: 300 g vysokoprocentní čokolády, 350 g vařené červené řepy, 4 vejce, 120 g cukru krupice, 120 g mletých mandlí, 2 hrsti rozinek, lžičku prášku do pečiva, lžíci kakaa

Postup: Troubu zapněte na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem. 200 g čokolády rozpusťte ve vodní lázni. Uvařenou a vychladlou řepu rozmixujte na kaši. Bílky vyšlehejte do vysokého sněhu a postupně do něj zašlehejte i cukr. V míse k řepě přimíchejte čokoládu, žloutky, mandle, rozinky, prášek do pečiva a kakao. Opatrně vmiste i tuhý sníh. Těsto ihned nalijte do připravené formy a pečte asi 45 minut. Podávejte ozdobené rozpuštěnou zbylou čokoládou a posypané troškou mandlí.

Tak co, ochutnáte s námi? Anebo raději vyzkoušíte naše čokomuffiny s řepou?

Reklama

Načítám