Hlavní obsah
3,2
(246)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Tenhle salát si jistě mnozí pamatují z dob svého dětství. Vajíčkový salát s křupavým rohlíkem je i dnes pochoutka.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks brambor
  • 4 ks vejce
  • 3 ks kyselých okurek
  • 1 ks jarní cibulky
Zálivka
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
Článek

Když mám nostalgickou náladu, dělávám si ho sama. I když se dá lehce najít přesný recept podle tehdejších norem, moje verze je trochu lehčí – s trochou zeleniny a dobrým pečivem dobře poslouží jako rychlá večeře nebo opravdu vydatná svačina. Majonézu doporučuju domácí a cibuli krájejte opravdu najemno a přidávejte ji podle chuti.

Postup

01.

Brambory a vejce uvařte ideálně den dopředu, budou se lépe krájet. Nebo je aspoň nechte pořádně vychladnout. Brambory oloupejte, nakrájejte na stejně velké kostičky o trochu menší než 1 x 1 cm a dejte do velké mísy.

02.

Bílou část jarní cibulky a okurky nakrájejte nadrobno a přidejte k bramborám.

03.

V menší misce dobře promíchejte suroviny na zálivku (místo citronové šťávy můžete použít lžíci láku z okurek) a vmíchejte do salátu. Ochutnejte a případně dosolte. Na závěr oloupejte vejce, také je nakrájejte na menší kostičky a už jenom zlehka vmíchejte.

04.

Nechte v chladu rozležet alespoň dvě hodiny. Salát podávejte ozdobený zelenými natěmi, s čerstvou zeleninou a křupavým pečivem.

Jestli si s jídlem rádi zavzpomínáte na staré časy, mohl by vám udělat radost i tradiční křupavý bramborák nebo klasická vajíčková smaženka.

Reklama

Související témata:

Načítám