Hlavní obsah

Jak nejlépe schovat dárky a zároveň na ně nezapomenout? Maskujte je!

Foto: africa_pink, Shutterstock.com

Foto: africa_pink, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kam schovat vánoční dárek, aby ho nenašel ten, kdo ho dostane? Existují tradiční místa, ale existuje i spousta těch, která by vás asi nikdy nenapadla.

Článek

Jestli budete tvrdit, že jste nikdy v životě, ani jako dítě, nehledali dárky ještě před Ježíškem, pak buď nemluvíte pravdu, nebo jste vzorňák, kterých moc není. Většina dětí to zkouší a mnoho dospělých také. Kam tedy schovat dárky, aby nebyly předčasně odhaleny?

Klasika je pod postel a do skříně

Nejčastějším místem, kam se v českých domácnostech schovávají dárky, jsou šatní skříně a skříně na kabáty. To potvrdil i průzkum, který nechala udělat společnost Ikea. V něm se prokázalo, že je tam dává 69 % dotázaných. Je to místo, kde by měly být dárky ukryté, ale současně takové, aby si na ně vzpomněl ten, kdo je chce dát. I když ruku na srdce, kam jste jako děti šly hledat nejdřív, co? No do skříně…

Chce to asi být kreativnější, ale zas ne příliš - občas dobře schovat totiž znamená zapomenout kam - i proto zřejmě vyhrávají ta nejtradičnější místa. Pokud se vrátíme ke zmíněnému průzkumu, tak v něm je na druhém místě (26 %) pod postelí nebo v jejím úložném prostoru. Menší dárky se často ocitnou v šuplíku se spodním prádlem, někdy ve špajzu. V domácnostech plných zvídavých dětí to často řeší tak, že dárky nechávají mimo domov - třeba u sousedů, v práci nebo u prarodičů či příbuzných - tuto možnost volí 6 % dotázaných.

Kam schovávají dárky ženy a kam muži?

Zajímavé, ale asi logické je to, jak se liší schovávačky žen a mužů. Ženy se snaží dárkům zachovat jakési pohodlí a většinou pro ně najdou místo doma v teple a čistém prostředí. Využívají na to třeba toaletní stolek, horní patra skříní či místa, která zbytek rodiny většinou statečně ignoruje - takovými je koš na prádlo nebo skříň na vysavač a mop.

Muži je klidně vystrčí do dílny či garáže, vozí je v kufru auta nebo dají do zahradního domku mezi nářadí.

Foto: Independence_Project, Shutterstock.com

Dárky můžete schovat například do plastového boxu, který budete maskovat za krabici na čisticí prostředkyFoto: Independence_Project, Shutterstock.com

Fígle, jak udělat dárky neviditelné

Jestli potřebujete dárky schovat, ale nemáte doma místo, maskujte je. Dejte je do staré krabice na haraburdí, obložte je nezajímavými letáky a ledabyle box přelepte a opatřete nápisem „do sběru“. Tedy pozor na to, aby tu krabici do sběru opravdu nikdo neodnesl (a ještě s vidinou, že vám udělá radost)! Nebo je můžete dát do velké tašky a na ni naházet pár kousků vyřazeného oblečení - s klidem může zůstat stát před šatníkem a nikdo do ní chodit nebude.

Pozor na schovku v autě. Mráz totiž nesvědčí například elektronice, věcem na baterie, ale zničit by mohl i kosmetiku! Pokud parkujete venku, hrozí, že vůz někdo vykrade. Dobrou metodou je, když už je chcete schovat v autě, rovnou je i zabalit a pořádně převázat mašlí. Do takových se špatně nahlédne… Nebo na ně můžete dát falešné visačky - málokdo bude šmírovat cizí dárek, protože ten ho moc nezajímá. Ovšem pozor, abyste si v tom neudělali zmatek i pro sebe a Ježíšek to nepopletl i při reálném předávání.

Nejdivnější místa pro dárky

Když proběhlo před pár lety dotazování, kde lidé nejčastěji schovávají dárky, došlo i na velmi netradiční místa. Za taková považujeme nádržku na WC, místo pod stropním obložením, v komíně krbu nebo kamen, nalepené za obrazem, v mrazáku, v zahradním jezírku a psí boudě. Jak je vidět, snaha překvapit je opravdu silným hnacím motorem fantazie.

Načítám