Hlavní obsah
3,1
(11)
Foto: haveseen, Shutterstock.com

Foto: haveseen, Shutterstock.com

Aktualizováno

Medové perníčky se zahřívaného těsta se nemusí nechat odležet. Na Velikonoce z těsta vykrajujte kromě jiného vajíčka na výslužku.

50 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 plechy
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 2 ks vejce
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • 4 lžíce rumu
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 3 hrnky hladké mouky
Článek

Postup

01.

Do hrnce dejte cukr, vejce, máslo, med, skořici a rum, vložte do vodní lázně a třete asi 2 minuty. Poté zasypte moukou smíchanou se sodou, propracujte a přendejte na vál. Na vále těsto ještě dobře prohněťte, pak je vyválejte na plát silný přibližně 0,5 cm, vykrájejte z něj různé tvary a ve vyhřáté troubě upečte. Po vychladnutí perníčky libovolně ozdobte.

Načítám