Hlavní obsah

Vepřové plátky s hráškem a bramborovou kaší

Hodnocení:
(138)
Foto: Jan Přibylský
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Šťavnaté plátky masa s hráškem a tymiánem a bramborová kaše jemná jako samet. Máme pro vás tip na dokonalý rodinný oběd!

Ingredience pro:
4 porce
Na maso
  • 800 g vepřové pečeně bez kosti
  • 300 g mraženého hrášku
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 200 ml vývaru
  • 1 stroužek česneku
Na kaši
  • 1 kg brambor
  • 150 g celeru
  • 70 g másla
  • 200 ml smetany ke šlehání 30%
Článek

Postup

Krok 1: Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte je vařit do osolené vody spolu s nakrájeným celerem. 

Krok 2: Maso nakrájejte na tenčí plátky a naklepejte je. Osolte, opepřete a každý plátek z obou stran poprašte moukou. Pak je v hluboké pánvi opečte z obou stran dozlatova. Maso vyjměte, dejte stranou a udržujte teplé.

Krok 3: Do stejné pánve přidejte ještě trochu oleje a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte hrášek, na plátky nakrájený stroužek česneku a vše opečte. 

Krok 4: Do pánve vraťte maso, přilejte vývar, přidejte snítky tymiánu, přiklopte a na mírném ohni nechte vše probublávat asi půl hodinky.

Krok 5: Mezitím slijte uvařené brambory. Přidejte k nim máslo, zahřátou smetanu a vše rozmixujte do hladké kaše. 

Krok 6: Hotové maso se šťávou ještě podle potřeby osolte, opepřete a vyjměte tymián. Maso podávejte s bramborovou kaší.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama