Hlavní obsah
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Šťavnaté plátky masa s hráškem a tymiánem a bramborová kaše jemná jako samet. Máme pro vás tip na dokonalý rodinný oběd!

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Maso
  • 800 g vepřové pečeně bez kosti
  • 300 g mraženého hrášku
  • 3 lžíce oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce hladké mouky
    1
  • 1 ks cibule
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 stroužek česneku
Kaše
  • 1 kg brambor
  • 150 g celeru
    9
  • 70 g másla
    7
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte je vařit do osolené vody spolu s nakrájeným celerem. 

02.

Maso nakrájejte na tenčí plátky a naklepejte je. Osolte, opepřete a každý plátek z obou stran poprašte moukou. Pak je v hluboké pánvi opečte z obou stran dozlatova. Maso vyjměte, dejte stranou a udržujte teplé.

03.

Do stejné pánve přidejte ještě trochu oleje a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte hrášek, na plátky nakrájený stroužek česneku a vše opečte. 

04.

Do pánve vraťte maso, přilejte vývar, přidejte snítky tymiánu, přiklopte a na mírném ohni nechte vše probublávat asi půl hodinky.

05.

Mezitím slijte uvařené brambory. Přidejte k nim máslo, zahřátou smetanu a vše rozmixujte do hladké kaše. 

06.

Hotové maso se šťávou ještě podle potřeby osolte, opepřete a vyjměte tymián. Maso podávejte s bramborovou kaší.

Související témata:

Načítám