Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Srpen je ideální čas na dezerty s letním ovocem. Co takhle rybíz? Upečte s ním čokoládové řezy!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 22 × 30 cm
  • 150 g hořké čokolády
  • 60 g másla
  • 3 ks vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce kakaa
  • 80 g hladké mouky
  • 2 hrsti červeného rybízu
Článek

Postup

01.

Čokoládu nalámejte na dílky a spolu s máslem nechte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpustit. Vajíčka šlehejte ručním šlehačem asi 5 minut do pěny, poté přidejte cukr, špetku soli a kakao a znovu dobře prošlehejte.

02.

Na závěr opatrně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a mouku a směs rozetřete na pečicím papírem vyložený plech. Posypejte rybízem a pečte při 170 stupních asi 25 minut, až povrch koláče zpevní, ale uvnitř zůstane stále vláčný.

Velmi oblíbený mezi koláči je cheesecake, i my jsme jeden takový vyzkoušeli a jak jinak než s rybízem.

Reklama

Související témata:

Načítám