Hlavní obsah

Vláčné čokoládové řezy s rybízem

Hodnocení:
(0)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Srpen je ideální čas na dezerty s letním ovocem. Co takhle rybíz? Upečte s ním čokoládové řezy!

Ingredience pro:
1 plech 22 x 30 cm
  • 150 g hořké čokolády
  • 60 g másla
  • 3 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • sůl
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 80 g hladké mouky
  • 2 hrsti červeného rybízu
Článek

Postup

Krok 1: Čokoládu nalámejte na dílky a spolu s máslem nechte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpustit. Vajíčka šlehejte ručním šlehačem asi 5 minut do pěny, poté přidejte cukr, špetku soli a kakao a znovu dobře prošlehejte.

Krok 2: Na závěr opatrně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a mouku a směs rozetřete na pečicím papírem vyložený plech. Posypejte rybízem a pečte při 170 stupních asi 25 minut, až povrch koláče zpevní, ale uvnitř zůstane stále vláčný.

ynezorPumanzeSaNyknalC