Hlavní obsah

Voda, vzduch, oheň nebo země? Oblečte se podle čtyř elementů

Foto: Willyam Bradberry, Shutterstock.com

Foto: Willyam Bradberry, Shutterstock.com

Reklama

Inspiraci hledá umělec celý život a častokrát ji najde právě v těch nejobyčejnějších věcech, které jsou všude kolem nás. Staňte se módním designérem svého šatníku a oblékněte modely podle čtyř základních elementů.

Článek

Prvky vody, ohně, země i vzduchu se objevují v kolekcích návrhářů takřka od nepaměti. V módním odvětví představuje příroda totiž nevyčerpatelnou studnici inspirace. Podlehnete stylové kombinaci v barvách plamenů, nebo se spíše zamilujete do potisku mořských vln?

Voda 

K abstraktním šatům připomínajícím mořské pobřeží se skvěle hodí kabelka z rybářských sítí a doplňky, které vypadají, jako by byly před chvilkou vyloveny z hlubin oceánu. Na perly, mušle a podobizny ryb či mořských koníků narazíte v nových kolekcích bez problému.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Prsten se sladkovodními perlami, Antipearle, 4500 Kč. 2. Kabelka, Pieces (prodává Zoot), 1449 Kč. 3. Šaty, Reserved, 1299 Kč. 4. Boty, Mango, 599 Kč. 5. Náušnice, Zara, 299 KčFoto: Archiv firem

Oheň 

Oranžové, žluté a červené odstíny jsou typické pro žhnoucí plameny, ale sluší jim to spolu i v módě. S pomocí teplých barev zkompletujte outfit (víte, jak na to?) a vyrazte vstříc letním zážitkům. Nezapomeňte ani na detaily v podobě třásní, které mohou nenápadně symbolizovat plápolající oheň.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Top, Bershka, 299 Kč. 2. Kabelka, Parfois (prodává Zalando), 190 Kč. 3. Sukně, Pretty Little Thing (prodává Tamsin), 890 Kč. 4. Boty, Tezyo, 2190 Kč. 5. Náušnice, Swarovski, 6993 Kč Foto: Archiv firem

Země 

Oblečení v hnědé barvě vynikne především na opálené pokožce. Pokud máte dovolenou už za sebou, rozhodně si tedy takové kousky do své skříně pořiďte. Co se týče materiálů, vsaďte podle živlu země na zdroje z přírody. Kůže, proutí i dřevo jsou přesně tím, co hledáte, a navíc vydrží několik sezon!

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Klobouk, C&A, 250 Kč. 2. Kabelka, New Look (prodává Tamsin), 1430 Kč. 3. Šaty, H&M, 899 Kč. 4. Boty, Birkenstock (prodává About You), 1687 Kč. 5. Náhrdelník s dřevěným přívěskem mývala, BeWooden, 460 Kč Foto: Archiv firem

Vzduch 

Vzdušné splývavé minišaty v jemném odstínu slaďte s oversized bundou a metalickými odlesky kovu. Zapomeňte protentokrát na vše, co nezaručuje při nošení komfort a oblékněte se do pohodlí.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Sluneční brýle, C&A, 150 Kč. 2. Bunda, Levi's (cena k doptání v obchodech); 3. Šaty, Orsay, 1000 Kč. 4. Boty, Mjus (prodává About You), 2979 Kč. 5. Náušnice, Gate, 118 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám