Hlavní obsah

Vůně Vánoc, která vydrží až do svátků?

Video: Jan Čapek

 

Reklama

Vánoční atmosféra, to nejsou jen koledy a stromeček, ale také vůně jablíček, skořice, vanilky... Navoďte si tu správnou náladu už dnes a vyrobte si vonící misku s gelem. Asi neuhádnete, z čeho pochází.

Článek

Způsobů, jak si provonět byt nebo dům, je mnoho. Určitě vás jako první napadne svíčka – nejenže voní, ještě navodí i romantickou atmosféru. Jenže jakmile ji sfouknete, je po vůni. Krabičky z drogerie, které voní, mají obvykle poměrně silný odér a také byste se mohli bát různých průmyslových přísad.

Co kdybyste si vyrobili vlastní vonítko? Budete přesně vědět, co jste do něj dali, vyberete si svou oblíbenou vůni nebo rovnou jejich kombinaci, a pak už se jen radujete. Výrobu nemusíte nechávat až na předvánoční týden – můžete začít hned teď. Díky použitému gelu bude vonící miska fungovat i za tři nebo čtyři týdny.

Tajemstvím úspěchu je gelové jádro jednorázové plenky. Pokud nemáte malé děti, pořídíte ji v drogerii na kusy, ale vybírejte ty kvalitní. V těch levnějších je do gelu přimíchána i buničina a další látky, které nefungují tak spolehlivě jako gel. Konkrétní postup krok za krokem najdete ve videu.

A ještě něco – po týdnu či pěti dnech (záleží, jakou máte vlhkost v bytě) začne gel vysychat a průhledné hrudky se budou měnit v seschlé cucky. Řešení je jednoduché: zalijte misku troškou vody, kterou gel opět nasaje, a jede se dál. Jen bude asi třeba přikapat ještě nějakou vonnou esenci, přičemž intenzitu necháváme na vás.

Adventní soutěž na Proženy.cz

Foto: archiv firmy

Milé čtenářky, první adventní neděli, tedy 2. 12., na webu Proženy.cz začíná vánoční soutěž, ve které můžete každý den vyhrát kosmetický balíček Noční vanilka z limitované edice. Stačí, když najdete vánoční symbol, který se bude denně až do 23. 12. objevovat v jednom z článků. Ta, která ho najde jako první a napíše zprávu na náš Facebook, ve kterém článku výherní symbol našla, dostane právě tento voňavý dárek. Jak vypadá symbol, který máte hledat, i pravidla soutěže, najdete v krátkém článku na webu Proženy.cz již v sobotu 1. 12.Foto: archiv firmy

Která vůně vám spolehlivě připomene Vánoce? 

Reklama

Související témata:

Načítám