Hlavní obsah

Vyrobte si šumivky do koupele: Z vany se vám nebude chtít

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pěna do koupele už je přežitek. Ve vaně to musí pořádně šumět! Pokud se vám za voňavou pěnivou legraci nechce utrácet majlant, vyrobte si vlastní šumivky. Není to nic složitého, ukážeme, jak na to.

Článek

Poležení v teplé vaně může být krásným zakončením náročného dne. K rozečtené knížce a něčemu dobrému k pití si předem připravte voňavé a pěsticí potěšení ve formě medvídka nebo květiny. Mluvíme o šumivkách, tedy směsi soli a dalších ingrediencí, které jsou přínosné pro pokožku. Navíc si s nimi užijete trochu legrace na začátku – jakmile je vhodíte do vody, díky chemické reakci kyseliny citronové a jedlé sody začnou bublat a „tančit“.

Základní recept na šumivky přinášíme ve videu. Pokud byste chtěli experimentovat, zkuste obyčejnou kuchyňskou sůl zaměnit za koupelovou, změní se vůně a někdy i barva. Ještě lepšího efektu dosáhnete s epsomskou solí. Pro svůj vysoký obsah hořčíku prospívá tělu, zvláště po sportu či při detoxu.

S potravinářským barvivem šetřete – stačí dvě tři kapky (pár zrníček u sypké varianty). Sytější barva šumivky je sice efektní na pohled, ale po rozpuštění ve vodě nejenže dovede obarvit vanu (zvláště modrá a zelená), ale taky vaše tělo, a to nechcete. Ze stejného důvodu je dobré při přípravě používat jednorázové rukavice.

Co si dáváte do vany pro lepší pocit z lázně? 

Související témata:

Načítám