Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Opera Caffé

Foto: Opera Caffé

Co ke kávě nesmí chybět? Pořádný moučník! A tenhle nejen krásně vypadá díky proloženým barevným korpusům, ale i báječně chutná. Tvaroh a řecký jogurt z něj dělají svěží dezert.

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Krém
  • 100 g řeckého jogurtu
  • 10 g želatiny
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 100 g másla
  • 50 g vanilkového cukru
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 100 g marmelády
  • 100 g cukru krupice
Korpus
  • 6 ks vejce
  • 180 g polohrubé mouky
  • 240 g cukru krupice
  • 2 lžíce kakaa
Článek

Postup

01.

Nejprve připravte piškotový korpus. Z bílků a části cukru ušlehejte tuhý sníh, do kterého postupně přidávejte žloutky a zbytek cukru. Nakonec vmiste mouku. 

02.

Dvě třetiny těsta oddělte, vmíchejte do nich kakao, čímž vznikne světlá a tmavá směs. V předehřáté troubě na 180 °C upečte dva tmavé a jeden světlý piškotový plát. Pečte asi půl hodinu, nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde suchá.

03.

Krém připravte smícháním jogurtu, tvarohu, cukru a másla. Želatinu namočte ve troše vody a ušlehejte spolu se smetanou. Následně přimíchejte do tvarohové směsi. 

04.

Do dortové formy položte tmavý piškot, potřete marmeládou a přiložte světlý plát. Naneste polovinu tvarohové směsi, kterou opět překryjte tmavým plátem. Lehce utlačte a přidejte zbývající krém. 

05.

Poté nechte několik hodin v chladu odpočinout. Před podáváním ozdobte jahodami a šlehačkou.

Reklama

Související témata:

Načítám