Hlavní obsah

Jahodová bublanina s jogurtem a bílou čokoládou

Hodnocení:
(240)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Vláčné jogurtové těsto, šťavnaté jahody a křupavá bílá čokoláda. Jahodová bublanina je prostě klasika, kterou byste si měli aspoň jednou za sezonu jahod upéct! A ani nepotřebujete váhu, většinu totiž odměříte kelímkem od jogurtu.

Ingredience pro:
1 forma o průměru 24 cm
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1/2 kelímku přírodního cukru
  • 2 vejce
  • 2 kelímky polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 kelímky čerstvých jahod
  • 1/2 tabulky bílé čokolády
  • 1 špetka soli
  • tuk na vymazání
  • mouka na vysypání
Článek

Postup

Krok 1: Jahody (na koláčovou formu stačí 250 g) odstopkujte a smíchejte s trochou mouky, aby v koláči neklesly dolu. Čokoládu nasekejte nahrubo.

Krok 2: Jogurt (použijte kelímek 150 či 200 g) prošlehejte s cukrem, vajíčky, moukou, kypřicím práškem, vanilkovým extraktem a solí. 

Krok 3: Rozetřete do vymazané a vysypané koláčové formy či malého pekáčku a poklaďte jahodami a čokoládou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut dozlatova.

Tip: Místo čokolády koláč posypejte mandlovými lupínky nebo drobenkou a pro vláčnější těsto do něj přidejte 4 až 6 lžic slunečnicového oleje či rozpuštěného másla.

Zkuste i francouzský clafoutis s třešněmi a kakaem nebo tvarohovou bublaninu s meruňkami. Pokud máte jahod dostatek, inspirujte se i dalšími jahodovými recepty

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.