Hlavní obsah

Zapečené kuřecí s bramborami v česnekové omáčce

Hodnocení:
(170)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina 10 minut
Náročnost
nízká

Kuřecí maso má tolik možností, jak ho chutně zpracovat! Dnešní recept voní česnekem, při pečení se dokonale prolne šťáva z pečeného masa s česnekovou omáčkou a špenátem.

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 kuřecí stehna
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1.5 lžíce másla
  • 100 g mraženého listového špenátu
  • 800 g brambor
  • 1.5 lžičky soli
  • 4 špetky pepře
Na česnekovou omáčku
  • 2 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 60 ml 30% smetany ke šlehání
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

Krok 1: Horkovzdušnou troubu dejte předehřát na 180 stupňů. Připravte si pekáč, který lehce vymažte máslem. Na dno rozprostřete oloupané brambory, které trochu osolte. Mražený špenát nechte rozpustit. 

Krok 2: Kuřecí stehna z obou stran osolte, opepřete a okořeňte provensálskými bylinkami. Ve větší pánvi je na másle zprudka opečte dozlatova. 

Krok 3: Opečené kuřecí maso vyjměte a na výpeku krátce zarestujte nadrcený česnek a následně hladkou mouku. Toto zalijte vývarem, provařte a nakonec přidejte smetanu. Omáčku osolte de chuti. 

Krok 4: Do pekáče na brambory položte opečená kuřecí stehna, špenát a vše zalijte česnekovou omáčkou. Na maso rozdělte asi lžíci másla. 

Krok 5: Pekáč přikryjte alobalem a dejte péct do trouby asi na 40 minut. Po této době odkryjte alobal a pečte ještě asi 20 minut tzv. na barvu. 

Foto: Svatava Vašková

Pečená stehna s bramborem nevyjdou nikdy z módy, to spojení je chuťově dokonalé

ynezorPumanzeSaNyknalC
24. 2. 2021

Reklama

Sdílejte článek