Článek
Postup
Krok 1: Těstoviny uvařte podle návodu anebo použijte už vařené, které vám zbyly. Sýr můžete vzít podle chuti nebo namíchat druhy, které máte doma po ruce. Použít lze čedar, goudu, eidam, madeland i kousek krémového anebo plísňového sýra.
Krok 2: Sýry nastrouhejte nebo nakrájejte nadrobno. Asi tři lžíce dejte stranou, zbytek smíchejte se smetanou a vejcem. Zapékací misku vymažte olejem.
Krok 3: Těstoviny promíchejte se sýrovou směsí, podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte papriku a lístky tymiánu. Směs vložte do vymazané misky či pekáčku, povrch uhlaďte a posypejte sýrem, který jste si dali stranou. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a zapékejte asi půl hodinky. Hotové těstoviny podávejte se zeleninovým salátem.
Máte rádi rychlá a výživná domácí jídla? Vyzkoušejte zapečené těstoviny s mletým masem a rajčaty anebo pravý jednoduchý grenadýrmarš.