Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce, Shutterstock.com

Foto: Archiv redakce, Shutterstock.com

Sezam dodává zeleninovému salátu velmi příjemný chuťový rozměr. Pokud ho předem nasucho opražíte, jeho chuť bude ještě výraznější

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 1 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 hrnky sterilované kukuřice
  • 1 hrnek cherry rajčat
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce sezamových semínek
    11
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Okurku oloupejte a nakrájejte na půlkolečka, papriku na proužky, rajčátka překrájejte na poloviny. Vše promíchejte se slitou kukuřicí.

02.

Ochuťte citronovou šťávou, octem a olejem, osolte a opepřete. Salát podávejte posypaný sezamovými semínky.

Načítám