Hlavní obsah

Zatažený a mokrý víkend? Vsaďte na motorky nebo minigolf!

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předpověď počasí na víkend není zrovna zalitá sluncem, takže jestli plánujete rodinné aktivity, bude lepší se tentokrát schovat pod střechu. Máme pro vás pár zajímavých akcí, ale také tip, jak si zpříjemnit případný pobyt doma.

Článek

Jestli jste si mysleli, že je zima definitivně pryč, tak vás meteorologové zklamou. Z oblačné až zatažené oblohy může padat sníh s deštěm v polohách nad 400 metrů, na horách má sněžit. Sníh se ale neudrží, teploty přes den vystoupí mezi 6 až 10 °C v sobotu a o stupínek níž v neděli. Potěší snad jen to, že vítr bude jen slabý, mírný.

Na velké výlety to tedy nevypadá. Pokud si přece jen plánujete nějaké venkovní akce, pak se před odchodem podívejte na aktuální předpověď počasí. Jestli nemáte o víkendovém programu ještě jasno, máme pro vás pár tipů.

Potěší vás motorky

Nejen srdce každého muže i kluka zaplesá na výstavě motorek. Mezi jejich obdivovateli najdete i spoustu žen. Takže pozveme-li vás na výstavu „Fenomén Jawa aneb Jawa, jak ji neznáte“ do Národního technického muzea v Praze na Letné, přijde si na své celá rodina.

Výstava připomíná 90 let této značky (Kde je značka Jawa dnes?) a najdete na ní pět desítek motocyklů, automobil, trofeje ze závodů či jezdecké výstroje, a to převážně ze soukromých, veřejnosti jinak nepřístupných, sbírek. Lahůdkou je například silniční závodní motocykl Jawa 350 typ 673, stroj našeho úspěšného závodníka Františka Šťastného. Potěší vás i motocykly z tajného válečného vývoje. Na motorky se můžete jít podívat od 9 do 18 hodin. Rodinné vstupné je 470 Kč, děti do 6 let mají vstup zdarma. Výstava trvá až do konce srpna.

Cestou z muzea si můžete naplánovat malou vycházku po okolních zajímavých místech. Jejich přehled najdete v této mapě.

Foto: Národní technické muzeum

Na výstavě motorek Jawa uvidíte i zcela výjimečné kouskyFoto: Národní technické muzeum

Svět plný kostiček

Stavět kostičky milují děti i dospělí. Proč si tedy nezajít společně na výstavu, na které si můžete i pohrát! Taková je výstava Petra Šimra „Svět kostiček“ v Muzeu Českého ráje v Turnově v Kamenářském domě. Do soboty jsou  k vidění stavby různých stylů a slohů, městská zákoutí, kolejiště s pohyblivými vlakovými soupravami, továrny, ale také třeba auta nebo bojující roboti. V dětském koutku si s dětmi postavte něco podle vlastní fantazie. V neděli je prohlídka komentovaná.

Na tuto výstavu můžete dorazit od 9 do 16 hodin, vstupné pro dospělé je 50 Kč. Kdybyste chtěli návštěvu výstavy spojit s výletem, pak se lze inspirovat v této mapě zajímavých cílů.

Foto: Svět kostiček

Přijďte si postavit a prohlédnout svět z kostičekFoto: Svět kostiček

Zahrajte si minigolf

Pošmourné počasí nedovoluje moc aktivit venku, ale pořád si ještě můžete dojít zahrát minigolf do Kongresového centra Kovozoo ve Starém Městě. Do 15. března je otevřeno každý den – pondělí až pátek od 10 do 17 hodin a o víkendu od 10 do 18 hodin. Deset jamek vytvořených českými výtvarníky pobaví celou rodinu. Zažijte kreativní anarchii na minigolfovém hřišti! Rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti) je 330 Kč.

Samozřejmě, že můžete sportovní aktivitu a prohlídku netradiční zoo doplnit i o procházku po zajímavých místech v okolí.

Foto: Kovozoo

Minigolf je zábavný sám o sobě, o to víc, pokud vzhled jamek vzali do ruky čeští výtvarníciFoto: Kovozoo

Tildiny nápady pro celý dům

Světoznámá norská návrhářka Tone Finnanger alias Tilda vám ve své poslední knize nabídne spoustu nápadů, které vás zabaví v pošmourných dnech. Najdete tu nejen popis výroby, ale i střihy, díky kterým bude výroba ubrousků (jak je složit na sváteční stůl), podložek, přehozů, dek nebo hraček pro děti snazší. Výrobky si můžete zkrášlit byt, ale mohou se stát i skvělými dárky.

Foto: Nakladatelství Grada

Tilda, nápady pro celý dům, vydala Metafora, běžná cena je 379 KčFoto: Nakladatelství Grada

Nekupujte, vyrobte si!

Ani tahle kniha vás neposadí do křesla, ale donutí vás něco udělat. Je určena těm, kteří se snaží jíst co nejzdravěji a co nejvíc potravin si vyrobit doma. V knize „Zkuste to doma sami – kuchyně“ najdete 137 zdravějších alternativ ke kupovaným výrobkům. Podle receptů snadno připravíte třeba kořenící pastu, jíšku nebo čokoládovou pomazánku. Nejen že budete zcela jistě vědět, co obsahují, ale mnohdy i výrazně ušetříte. A co víc – bude to i váš příspěvek k ekologii, protože takto šetříte spoustu obalového materiálu.

Foto: Nakladatelství Kazda

Nakladatelství Kazda dává knihu na trh s cenovkou 238 KčFoto: Nakladatelství Kazda

Už se těšíte na lepší počasí, které vám dovolí vyrazit si na delší procházku s celou rodinou? Pak nepřehlédněte článek: Výlety po Česku: 5 tipů, kam se letos podívat 

Reklama

Související témata:
Národní technické muzeum (NTM)

Načítám