Hlavní obsah

Zbavte se špeků! 7 způsobů, jak v létě zrychlit hubnutí

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Reklama

Slunce svítí, vítr jemně vane, venku je prostě nádherně! Tak proč byste měli trávit čas zavření v nedýchatelných prostorech fitcentra? Permanentku dejte na chvíli k ledu a vyrazte se hýbat do přírody. Tyhle aktivity vám zajistí superrychlé spalování tuků.

Článek

Ať se snažíte zhubnout, nebo se jen chcete udržovat fit, vždycky se hodí znát pohybové aktivity, při nichž spotřebujete spoustu kalorií. Níže najdete sedm činností, během kterých budete pálit tuky takřka rychlostí světla.

1. Pěší turistika

Vybavte se batůžkem a trekovými botami a vyrazte poznávat krásy přírody (třeba sem, více najdete v článku 4 místa v Česku, která okouzlila svět. Už jste tam byli?). Pěší turistika vám nejenže umožní poznat rozmanitou krajinu v každém detailu, ale také si u ní krásně odpočinete – tedy alespoň vaše hlava. Zbytek těla totiž dostane pořádně zabrat.

Za hodinu chůze v terénu spálíte kolem 400 až 600 kcal, a když se budete procházet v horách, číslo bude ještě vyšší. Navíc pěší turistika je jednou z nejlepších aktivit na vytvarování hýždí a stehen.

2. Tenis

Rádi se na tenis koukáte v televizi nebo si ho občas i zahrajete? Všem, kdo mají aspoň trochu představu o technice této hry, doporučujeme věnovat se tomu druhému pravidelně. Možná vás překvapí, jak rychlá pak bude cesta k štíhlé linii. Když hodinu sledujete tenis v televizi, spotřebujete u toho takových 100 kcal. Pokud si ho ale půjdete zahrát, vydáte za stejný čas 500 až 700 kcal.

3. Fotbal

Tenis vás vůbec nebere? Máme pro vás další venkovní hru, při které budete likvidovat tuky jako o život. Za hodinu fotbalu tělo spotřebuje neuvěřitelných 700 až 1000 kcal. S čím větší vervou do hry půjdete, tím lepší výsledky můžete očekávat. Proto nebraňte své soutěživosti a i při amatérském zápase vždycky bojujte o výhru!

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Fotbal je vynikající zábava a také skvělý spalovač energieFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

4. Běhání

Na tohle jste už nejspíš čekali. Jakmile se hovoří o sportu a hubnutí, dříve nebo později musí přijít řeč na běh. Nadšení běžci si poměrně snadno udržují postavu bez přebytečného tuku. Kdo si jde totiž na hodinu zaběhat, může si během dne naložit na talíř o takových 550 až 800 kcal více.

5. Jízda na kolečkových bruslích

Hrdou alternativu běhu představuje in-line bruslení. Jestli vás tahle aktivita na rozdíl od běhu baví a máte ve svém okolí vhodnou trasu, nenuťte se do běžeckých bot a věnujte se vzrušující jízdě na kolečkách. V první řadě jde o jednu z nejlepších pohybových aktivit na vytvarování stehen, zároveň se během ní také pořádně zapotíte. Hodina bruslení vás připraví o 500 až 700 kcal.

Foto: Milosz Aniol, Shutterstock.com

Kolečkové brusle vás pořádně proženou: vydáte spoustu energie a ještě zpevníte stehnaFoto: Milosz Aniol, Shutterstock.com

6. Plavání

Co se spalování týče, plavání je jedna z nejpodceňovanějších aktivit. Ač ho mnozí vnímají spíše jako zdravotní cvičení, všem hubnoucím může ve skutečnosti hodně pomoci. Když budete plavat klasicky prsa, avšak svižně celou hodinu, spálíte 350 až 550 kcal. Navíc opravdu výborně protáhnete tělo a zregenerujete záda.

7. Ruční sekání trávy

Jste v letě spíš zahradníci než sportovci? I pro vás máme dobré zprávy! Venkovní práce na zahrádce představují opravdu výborné žrouty energie a mezi ty nejlepší patří ruční sekání trávy, během kterého vydáte 400 až 550 kcal během jediné hodiny.

Věnujete se některé této činnosti pravidelně?

Reklama

Načítám