Hlavní obsah
3,0
(173)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Bojíte se, že po vánočním obžerství na silvestra definitivně odpadnete už dávno před půlnocí? Zkuste se postavit na nohy s říznou pomazánkou ze zelí a ořechů – je nabitá vitaminy a garantuji vám, že se vás bude v jednom kuse někdo ptát, z čeho tato fialová dobrota je.

10 min.
Příprava
10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/4 hlávky červeného zelí
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 citronu
  • 100 g čerstvého krémového sýru
  • 2 lžíce majonézy
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

01.

Z asi čtvrtiny menší hlávky zelí vykrojte tuhý košťál a pokrájejte ji na kusy. Ořechy nasucho na pánvi opražte, budou mít výraznější chuť.

02.

Ještě horké ořechy spolu se zelím, česnekem, šťávou z poloviny citronu, sýrem (Goldessa, Buko, Fénix, Philadelphia), majonézou, solí a čerstvě mletým pepřem rozmixujte na hladkou hmotu.

03.

Dochuťte dalším citronem, solí či pepřem a podávejte spolu s čerstvou rukolou.

Tip: Pomazánka má i druhý den pořádný říz, ale pro ještě výraznější chuť můžete přidat trochu čerstvého či naloženého křenu.

Snažíte se na silvestra tolik nehřešit, nebo po Vánocích už nějaké pokusy o dietu nemají smysl?

Reklama