Hlavní obsah
2,8
(303)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Vaření s vínem má své nesporné výhody – během kuchtění je důležité průběžně ochutnávat, doplňovat tekutiny... Vyzkoušejte i jemnou cuketovou pomazánku!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 2 ks cukety
  • 2 lžičky soli
  • 6 stroužků česneku
  • 1 ks chilli papričky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 50 ml bílého vína
  • 50 g parmazánu
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Cuketu nastrouhejte nahrubo, v cedníku pořádně osolte, promačkejte a nechte půl hodiny pustit vodu. Mezitím si česnek nakrájejte na plátky a chilli papričku zbavte semínek a nasekejte.

02.

Cuketu dobře propláchněte a vymačkejte z ní co nejvíc tekutiny, aby pomazánka nebyla příliš vodnatá.

03.

Česnek a chilli opečte na oleji, ale jen chvilku, než se rozvoní. Přihoďte cuketu, dvě minuty restujte a poté zalejte vínem. Když se víno odpaří, opepřete a vmíchejte nastrouhaný sýr. Podávejte teplé nebo studené na oblíbeném pečivu (a s oblíbeným vínem!).

Reklama

Související témata:

Načítám