Hlavní obsah

Když slavným ujedou nervy. Stallone soupeřil s Gerem o princeznu Dianu, Ondráček měl manický stav

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou talentovaní, zábavní, pohlední a září ve světě showbyznysu. Všichni je obdivují, patří jim titulní strany časopisů i červený koberec, na sociálních sítích je sledují i statisíce fanoušků. Splněný sen, říkáte si? Sláva má spoustu výhod, ale i odvrácenou stranu… Co když nemáte den, ujedou vám nervy a rázem to vědí miliony lidí?

Článek

To, že jste slavní, mimo jiné znamená, že jste stále pod drobnohledem. Když se něco nepovede, máte pozornost zajištěnou. Jenže celebrity jsou také pořád jen lidé. S radostmi a starostmi, nemocemi nebo závislostmi.

Když nedávno český showbyznys řešil chování Romana Ondráčka na křtu desky Michala Davida, měli nejdřív všichni jasno: přehnal to s alkoholem. Jenže se ukázalo, že je duševně nemocný. Jak snadné je udělat si rychle názor…

Roman Ondráček

Moderátor, bavič a součást bývalého dua Těžkej Pokondr. Po incidentu na křtu desky Michala Davida se však o Romanu Ondráčkovi mluví hlavně v souvislosti s jeho bipolární poruchou.

Na křtu došlo ke konfliktu s Marcelou Davidovou, Ondráček byl vyveden ochrankou a následně odvezen do nemocnice. Jeho žena okamžitě vyvrátila, že by za jeho chování mohl alkohol. On se pak na svému facebookovém profilu rozepsal o nemoci, kterou trpí od roku 2017. Jeho stav prý vždy zhorší psychicky náročné období. Stalo se to po smrti jeho maminky i po sebevraždě jeho bratra.

Bipolární porucha se vyznačuje manickými, hypomanickými a depresivními epizodami. Při nich nálada přeskakuje z „rozjásané až do oblak“ až po „k smrti sklíčenou“. Během tzv. manických epizod je jedním z příznaků rozrušenost a agresivita.

Foto: Profimedia.cz

Incident, který se odehrál na akci Michala Davida, nebyl příjemný pro nikoho. Romana Ondráčka vyvedla ochrankaFoto: Profimedia.cz

Tom Hanks

Jestli má někdo pověst správňáka, je to oscarový herec Tom Hanks. Ale i jemu nedávno ujely nervy. S manželkou Ritou Wilson patří k nejstabilnějším párům v Hollywoodu, a když je při odchodu z restaurace obestoupili fanoušci a fotografové, jeden z nich do Rity strčil, až málem upadla. Z Toma se stal její rytíř a okamžitě zasáhl. Nešel do bitky, ale naštvaně a vulgárně na dav křičel, ať se sakra drží dál od jeho ženy.

Na internetu se následně rozjela diskuse, ale většina lidí byla na Hanksově straně.

Will Smith

Měl to být jeho hvězdný večer. V roce 2022 Will Smith napjatě čekal, zda bude oceněnen Oscarem za výkon ve filmu Král Richard: Zrození šampiónek. Když ale moderátor večera Chris Rock nevhodně zavtipkoval o krátkém účesu jeho ženy Jady Pinkett Smith, která trpí alopecií, Will nehleděl na to, že ho sleduje celý svět. Vyběhl na pódium bránit čest své ženy a jednu moderátorovi vlepil. Později se omluvil, ale o události se hovoří dodnes…

A mimochodem, toho Oscara vyhrál.

Shia LaBeouf

Herec známý z filmové série Transformers není hollywoodské zlatíčko. Bývalé partnerky ho obvinily z napadení, má za sebou alkoholové eskapády, léčil se. Trpí totiž posttraumatickou stresovou poruchou poté, co se v 10 letech dozvěděl, že jeho matka byla znásilněna.

V minulosti se řešil jeho vztah s kolegou Tomem Hardym, kterého měl srazit k zemi během natáčení filmu Země bez zákona. Někdo tvrdí, že ti dva se nemohli vystát. Druhá verze je, že spolu přátelsky bojovali, Hardy si hodil nahého LeBeoufa přes rameno, ale na schodech špatně šlápl a svalil se.

Richard Gere

O tom, že se Richard Gere nesnese se Sylvestrem Stallonem, jste věděli?

V 70. letech spolu natáčeli film Páni Flatbushe a jejich spory byly na denním pořádku. Poslední kapkou prý bylo, když Gere ušpinil Stallonemu džíny hořčicí. Ten ho vzal pod krkem a režisér Gera přeobsadil Perrym Kingem.

Další zdroj konfliktu nastal několik let poté. Ti dva spolu dle autobiografie Eltona Johna nesoupeřili o přízeň nikoho menšího, než byla princezna Diana. Na jedné slavnostní večeři měla oči jen pro Gera a Stallone zuřil. Herci byli přistiženi, jak na sebe hlasitě křičí a byli prý jen kousek od pěstního souboje.

Lucy Liu

Proslavila se díky seriálu Ally McBeal a jako Charlieho andílek to uměla nandat kdejakému křivákovi. Že se ale umí bránit i mimo kameru, vás možná překvapí.

Andílkům kryl záda svérázný asistent, kterého hrál Bill Murray. A s ním měla herečka velký konflikt. Změnil totiž nečekaně scénář, a když se štáb ozval, vylil si svou zlost na v té době nejméně zkušené Lucy. Když si uvědomila, že své nevybíravé komentáře adresuje jí, dala mu prý pěstí. A dodnes nelituje, že se za sebe uměla postavit.

Načítám