Hlavní obsah

Český lev očima předních módních návrhářů: Kdo vsadil na krajku, kdo na flitry a kdo na vlečku

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Víkend se nesl ve znamení vyhlašování jubilejního 30. ročníku filmových cen Český lev. A to byla skvělá příležitost pokochat se úchvatnými róbami našich předních módních návrhářů. Podívejte se, kdo oblékal filmovou smetánku.

Článek

Sobotní vyhlašování cen Český lev byl nejen ukázkou filmových talentů, ale zároveň přehlídkou talentů z řad českých módních návrhářů. Většina z nich už má mezi herci stálé klienty a ti se na ně při velkých akcích spoléhají. Kteří přední designéři jsou autory modelů, jež se dostaly o víkendu na výsluní?

Lucie Kutálková

Některé známé tváře zůstávají svým módním návrhářům věrné. Mezi ně patří i slovenská režisérka a herečka Tereza Nvotová, herečka Jenovéfa Boková i režisérka, výtvarnice a přítelkyně Jiřího Macháčka Kristina Dufková. Všechny se na červeném koberci objevily již poněkolikáté v šatech Lucie Kutálkové. Lucie Kutálková navrhuje pod značkou Leeda už déle než 18 let a její tvorba vyzařuje lehkost, rafinovanost i eleganci. Dokonce navrhovala kostýmy na natáčení pro Liv Tyler či Olgu Kurylenko a v jejím butiku nakupovaly oscarové herečky Tilda Swinton nebo Susan Sarandon.

Foto: Profimedia.cz

S vlečkou, flitrový i variabilní… Každý model je úplně jiný, ale všechny pocházejí z dílny značky Leeda. Přítelkyně Jiřího Macháčka Kristina Dufková (vpravo) doplnila svůj model dokonce o psaníčko stejné značky. Vlevo je Jenovéfa Boková a uprostřed Tereza Nvotová.Foto: Profimedia.cz

Zuzana Kubíčková

K předním českým návrhářkám patří i Zuzana Kubíčková. Na poli módy se pohybuje už hodně dlouho a nedávno otevřela ateliér v Pařížské ulici. V její tvorbě zaujímají přední místo společenské šaty, jež šije většinou na míru, a také nadčasové kousky, které by neměly chybět v žádném dámském šatníku. A komu navrhla šaty na letošní České lvy?

Jana Plodková oblékla dlouhé šaty z bavlněné krajky áčkového střihu se zvlněným dekoltem a doplnila je perlovými šperky od českého avantgardního klenotníka Zdeňka Vacka. Denisa Barešová, známá ze seriálu Kukačky, zase působila bohémským dojmem v jemném krajkovém modelu s pelerínou z hedvábného šifonu s detailem korálkové výšivky. V asymetrických flitrových šatech s vlečkou na rameni zářila herečka Elizaveta Maximová.

Foto: Profimedia.cz

Šaty od Zuzany Kubíčkové vynesly na Českých lvech herečky Jana Plodková, Elizaveta Maximová i Denisa Barešová.Foto: Profimedia.cz

Lukáš Macháček

Stylista a módní návrhář Lukáš Macháček, který v českém showbyznysu obléká mnoho celebrit, působí v Praze od roku 2011 a se svými modely se objevuje na přehlídkách módních týdnů, jako je například Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Jeho kolekce se vyznačují jednoduchostí a kombinovatelností. Občas však najdete náznak rebelie stejně jako u šatů Zuzany Stivínové: jsou půvabné, ale přitom velmi rafinované svými velkolepými rukávy i černým pruhem uprostřed, který opticky zužuje siluetu.

Foto: Profimedia.cz

V róbách Lukáše Macháčka se předvedla nejen Zuzana Stivínová (vlevo), ale také herečka a tanečnice Alena Doláková.Foto: Profimedia.cz

Jaroslava a Dominika Sedláčkovy

Mezi nejlepší módní tvůrce u nás patří i návrhářské duo matky a dcery. Jaroslava a Dominika Sedláčkovy tvoří překrásné ženské modely i róby z přírodního hedvábí, s ručními výšivkami i flitry. Jaroslava dokonce šila šaty pro různé mezinárodní soutěže krásy a několik ročníků České Miss. Na Českých lvech jejich tvorbu reprezentovala dcera Ivy Kubelkové Natálie Jirásková, která doprovodila svého přítele Adama Mišíka, a také moderátorka a influencerka Ivana Kulhánková. Obě dámy podtrhly slavnostní róby vyčesanými drdoly.

Foto: Profimedia.cz

Natálie Jirásková zvolila velmi rafinovaný model s dlouhým rozparkem.Foto: Profimedia.cz

Hana Zárubová

Skvostně a velice elegantně vypadala na předávání filmových cen herečka a zpěvačka Berenika Kohoutová, která vynesla dlouhé plisované šaty v karamelovém odstínu a doplnila je metalickou kabelkou. Splývavý model krásně kopíroval siluetu a při chůzi se decentně vlnil. Jeho autorkou je velmi úspěšná návrhářka Hana Zárubová, která se nebojí rafinovaných detailů i strukturovaných střihů a v prezidentské kampani ušila také několik modelů pro Danuši Nerudovou. Od stejné módní designérky byl také originální černý model herečky Lenky Krobotové.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Berenika Kohoutová v minimalistických béžových šatech trumfla tentokrát i maminku Irenu Obermannovou (na snímku vlevo), která zvolila stříbrný metalický model s kožešinou přes ramena. Lenka Krobotová měla také šaty od Hany Zárubové, ale kratší délka už nepůsobila tak slavnostním dojmem.Foto: Profimedia.cz

Radka Sirková a Anna Tušková

Tyto dvě módní designérky spolu tvoří přes osmnáct let a stojí za značkou Chatty. Vyznačují se prémiovými materiály i osobitým designem, který kombinuje moderní siluetu se sportovními detaily a prvky pánské módy. Kromě toho, že se objevují často na vyhlášených módních akcích, jako je například pražský týden módy či Designblok, dostaly i několik módních cen. Na České lvy oblékly na zakázku herečku Marthu Issovou, která získala cenu za vedlejší roli.

Foto: Profimedia.cz

Martha Issová s českou značkou Chatty spolupracuje velmi často. Na vyhlášení cen byla za hvězdu v nádherných vyšívaných šatech v broskvovém odstínu. Doplnila je minipsaníčkem ve stejné barvě.Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám