Hlavní obsah

Příběh velké lásky: Princezna Eugenie oslavila 5. výročí svatby dojemným videem

Foto: WPA Pool, Gettyimages.com

Foto: WPA Pool, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět let vzájemného štěstí a lásky korunovaných dvěma krásnými dětmi. Přesně to vyzařuje z připomenutí pětiletého výročí svatby princezny Eugenie na jejích sociálních sítích.

Článek

Láska existuje. Nejlepším důkazem je nejnovější video vnučky královny Alžběty II., princezny Eugenie, mladší dcery vévodkyně Sarah a bratra krále Karla III. prince Andrewa. Oslavila jím své pět let trvající manželství, ve kterém se narodili dva synové. Ke dvouletému Augustovi letos na jaře přibyl malý Ernest.

Seznámení na horách a romantická žádost o ruku

Pár se seznámil už před 12 lety ve Švýcarsku, které oba, jako vášniví lyžaři, milují. Potkali se přes společné kamarády a musela to být láska na první pohled, protože přežila i odloučení, když se krátce po seznámení Eugenie odstěhovala za prací na newyorský Manhattan. Nikoho moc nepřekvapilo, když po sedmi letech požádal Jack svou vyvolenou za až filmově dokonalých okolností o ruku.

Stalo se tak u romantického jezera pod sopkou v Nikaragui, když zrovna zapadalo slunce. „To jezero bylo překrásné a nádherně osvícené. Byla jsem totálně překvapená, když přede mnou z ničeho nic poklekl a zeptal se, zda si ho vezmu. Rozplakala jsem se štěstím,“ přiznala krátce na to dojatá princezna britskému deníku Daily Mail. První, komu tenkrát šťastnou událost oznámila, byla prý královna Alžběta II., která z toho měla velkou radost. Ostatně princezna Eugenie byla vždy její oblíbenou vnučkou.

A byla svatba jako z pohádky

Brali se rok nato 12. října 2018 v kapli svatého Jiří na hradě Windsor, na stejném místě, kde se jen pět měsíců předtím konala svatba prince Harryho a Meghan. Na svatbu přijelo 850 hostů a nechyběla prakticky celá královská rodina. Nevěsta oblékla dle zvyku šaty od britských návrhářů, vybrala si je v dílně Petera Pilotta a Christophera de Vose. Navzdory očekáváním vynechala závoj a její hlavu zdobila překrásná tiára značky Boucheron.

Eugenie si výslovně přála na zádech takový výstřih, aby byla vidět její výrazná jizva po operaci páteře. Chtěla tak podpořit další dívky, aby se nebály ukázat i při slavnostních příležitostech tak, jak skutečně vypadají. Další zvláštností na svatbě bylo, že ženich si nenechal nasadit snubní prsten, odmítá ho, stejně jako princ William, nosit. Jinak ale šlo o pohádkový obřad se vším, co k němu patří. Ostatně, jak si můžete připomenout i na vzpomínkovém videu, které k pětiletému výročí své svatby dala Eugenie na sociální sítě.

Nerozlučná dvojka Harry a Eugenie

K věrným přátelům princezny Eugenie patří její bratranec, princ Harry, na kterého nezanevřela ani poté, co opustil královskou rodinu a spustil na ni sérii útoků. Mají se rádi od dětství, což se prokázalo i při korunovaci krále Karla III., kdy se Eugenie se svou sestrou princeznou Beatrice a jejich manžely jako jediní s Harrym bavili a nedistancovali se od něho. Harry s Meghan se u Eugenie a její rodiny zastavili i letos v září, kdy odjížděli z Německa z her Invictus Games.

Zajeli za nimi do jejich portugalského sídla, kde tráví hodně času, protože manžel princezny Jack Brooksbank v Portugalsku získal novou práci. Hlavním důvodem návštěvy bylo, že chtěli vidět malého Ernesta, který se narodil 30. května, a oni zatím neměli příležitost se s ním přivítat.

Načítám