Hlavní obsah

Radost v britské královské rodině! Princezna Eugenie má dalšího syna

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbená vnučka královny Alžběty II. († 96) princezna Eugenie se na sociálních sítích pochlubila dalším synem, který se narodil 30. května. K bráškovi Augustovi tak do rodiny přibyl další kluk. Dostal krásné a vznešené jméno Ernest George Ronnie.

Článek

Princezna Eugenie a její manžel Jack Brooksbank se dočkali dalšího dítěte. „S Jackem bychom se chtěli podělit o zprávu, že se nám 30. května 2023 narodil chlapeček Ernest George Ronnie Brooksbank. Přišel na svět v 8:49 a vážil 3220 g. Jméno dostal po svém praprapradědečkovi Jiřím, dědovi Jiřím a mém dědovi Ronaldovi. Augie už se teď raduje, že je velký brácha,“ napsala novopečená maminka na instagramu.

Novinku, že se letos v létě jejich rodina rozroste o dalšího člena, princezna na konci ledna oznámila na svém instagramu dojemným snímkem, kde jí syn August, kterému byly 9. února dva roky, dává pusu na rostoucí bříško. Jejího pokročilého těhotenství si všimli i všichni hosté nedávné korunovace Karla III., zejména i proto, že Eugenie a její manžel byli jediní, kdo se tu přivítal s nezbedným princem Harrym. A společně s princeznou Beatrice a jejím mužem si s ním během slavnostního aktu přátelsky povídali. Mnozí si všimli i chvíle, kdy Harry při rozhovoru naznačoval gestem její tehdy už značně vystouplé bříško.

Narození dalšího dítěte je vyvrcholením velké lásky mezi princeznou Eugenií a jejím mužem Jackem Brooksbankem. Víte, jak se rodiče malého Augusta a Ernesta seznámili a kde požádal Jack svou vyvolenou o ruku? Přečtěte si příběh jejich láskyplného vztahu.

Princezna Eugenie z Yorku

Mladší dcera prince Andrewa a Sarah, vévodkyně z Yorku, je šestým vnoučetem královny Alžběty a jedenáctá v linii nástupnictví na britský trůn. Vystudovala umění a po škole pracovala v uměleckých galeriích a aukčních síních. Díky skvělým známkám z univerzity je považována za nejchytřejší členku královské rodiny.

Věnuje se charitativní činnosti a angažuje se v organizacích pomáhajících dětem nebo bojujícím proti modernímu otroctví. Jako jedna z mála členů královské rodiny má aktivní instagram, protože není plně pracující „royal“. Má velmi blízký vztah se svou starší sestrou Beatricí a s rodiči – na rozdíl od nich ale nemá na kontě žádný větší skandál.

Foto: Profimedia.cz

S maminkou a sestrou mají velmi blízký vztahFoto: Profimedia.cz

Jack Brooksbank

Princeznin manžel je starším synem Nicoly a George Brooksbankových a má mladšího bratra Thomase. Jack pochází z rodiny baronetů (což je šlechtické postavení) a s manželkou jsou stejně jako britská královna Alžběta a její zesnulý muž Philip příbuzní přes vzdáleného společného předka.

Vystudoval soukromou střední školu, ale z univerzity odešel: Pustil se rovnou do práce a do podnikání. Vedl populární londýnský klub a v současnosti je evropským manažerem pro Casamigos, značku tequily, kterou založil George Clooney s přáteli.

Foto: Profimedia.cz

Princezna a mládenec z urozené rodiny tvoří krásný pár, co říkáte?Foto: Profimedia.cz

Láska na první pohled

Poznali se na horách, ve švýcarském letovisku Verbier, jí bylo 20 a jemu 24 let a seznámili je společní přátelé. Jack patřil mimo jiné ke kamarádům prince Harryho. Princezna vzpomíná, že když večer telefonovala s matkou, pověděla jí o sympaťákovi, který se jí líbí. Líbila se i ona jemu a později přiznal, že šlo o lásku na první pohled.

Už v roce 2011 se spolu objevili na dostizích v Ascotu. Zajímavé je, že vévodkyně Kate byla na tuto událost pozvána až po svatbě. Což jen potvrzuje, že čím blíž trůnu, tím přísnější pravidla.

V letech 2013 až 2015 byl jejich vztah vystaven zkoušce v podobně lásky na dálku, protože princezna Eugenie pracovala v New Yorku. Ale zvládli to. Po jejím návratu si užívali nejen společenský život, ale prý také v soukromí rádi sledují seriály jako Živí mrtví (2010–22) a Hra o trůny (2011–19).

Foto: Profimedia.cz

Žijí společensky a umějí se bavit, ale jejich vztah žádný velký skandál nepotkalFoto: Profimedia.cz

Ano v roce 2018

První náznaky, že tahle láska už je navždy a rodina bere Jacka Brooksbanka za svého, se objevily v září 2016, kdy se připojil k Eugeniiným urozeným příbuzným a oslavil s nimi na Balmoralu 32. narozeniny prince Harryho. K romantickým zásnubám došlo v lednu 2018, po sedmi společných letech: Jack Brooksbank požádal svoji princeznu o ruku při západu slunce u jezera v Nikaragui.

Foto: Profimedia.cz

Oficiální zásnubní foto a ukázka prstenu – je vykládaný vzácným lotosovým safírem a diamantyFoto: Profimedia.cz

Rok 2018 tak byl ve znamení dvou královských svateb. Princ Harry se oženil s americkou herečkou Meghan Markle a princezna Eugenie řekla v říjnu ano svému Jackovi. Obě svatby se odehrály v kapli svatého Jiří na hradě Windsor. Nevěsta byla nádherná v šatech navržených pod značkou Peter Pilotto. Neměla závoj a hlubší výstřih na zádech odhaloval jizvu, která jí zůstala po operaci z dětství, čímž chtěla zpochybnit konvenční ideály krásy. Novomanželé působili velmi uvolněně a na svatbě vládla láskyplná atmosféra.

Foto: Profimedia.cz

Harry a Meghan malinko odvedli pozornost od novomanželů, protože na jejich svatbě rodině i přátelům oznámili, že čekají miminkoFoto: Profimedia.cz

A už jsou čtyři

O dva roky později oznámili Eugenie s Jackem světu krásnou novinku, a to, že se v roce 2021 stanou rodiči. 9. února se jim narodil syn August Philip Hawke Brooksbank a nyní tedy do rodiny přibyl další kluk Ernest George Ronnie. Tak vítej na světě, malý princi.

Foto: Max Mumby/Indigo - GettyImages.com

O šťastnou novinu se mladí manželé podělili i na sociální sítiFoto: Max Mumby/Indigo - GettyImages.com

Reklama

Načítám