Hlavní obsah

Od premiéry Stmívání uplynulo 15 let! Co dělají herci dnes? Robert bude tátou, Kristen má snoubenku

Foto: Profimedia.cz, GettyImages.com

Foto: Profimedia.cz, GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmové Stmívání slaví narozeniny! Před patnácti lety se na plátna kin dostala upírská love story, která si získala miliony fanoušků z celého světa. A když spolu začali randit její hlavní protagonisté, jejich nadšení nebralo konce. Jak se změnili herci z Twilight ságy?

Článek

Ačkoli se celá sága Stmívání dočkala celkem oprávněných kritik, fanoušci na ni nedají dopustit. Příběh sedmnáctileté Belly Swan, která se zamiluje do upíra Edwarda Cullena, je romantická pohádka říznutá dramatem – a nemá smysl v ní hledat logiku.

Filmy natočené podle knižních bestsellerů Stephenie Meyer zahajoval v roce 2008 první díl s názvem Stmívání (Twilight), který vydělal víc než 400 milionů dolarů. A to je dost dobré skóre vzhledem k tomu, že byl natočen za pouhých 44 dní. V dalších letech vyšly navazující snímky Nový měsíc, Zatmění a Rozbřesk rozkouskovaný na dva díly.

Rob, Kristen a skandál s režisérem

Chemie mezi hlavními hvězdami ságy, Robertem Pattinsonem a Kristen Stewart, byla natolik silná, že získali cenu MTV Movie za nejlepší filmový polibek. A třebaže dlouho popírali, že by se jejich love story přenesla i do soukromí, dva roky po premiéře prvního dílu šli s pravdou ven.

Jejich několikaletý vztah však narušila nepříjemná aféra: Kristen Stewart byla přistižena, jak se líbá s režisérem filmu Sněhurka a lovec, který právě natáčela. Rupert Sanders, jenž je téměř o dvacet let starší, za románek zaplatil manželstvím – modelka Liberty Ross, s níž měl dvě malé děti, se nenechala uchlácholit veřejnou omluvou a požádala o rozvod. Zato Robert Pattinson a Kristen spolu navzdory krizi zůstali, o rok později se ale bez jakýchkoli bližších veřejných vysvětlování rozešli.

Kristen má snoubenku

Co se změnilo od doby, kdy se jejich cesty rozdělily? Kristen Stewart byla nominovaná na Oscara za hlavní roli v dramatu Spencer, ve kterém ztvárnila princeznu Dianu. Příští rok ji uvidíte v thrilleru Love Lies Bleeding, kde hraje po boku Eda Harrise.

Po rozchodu s Robertem začala herečka randit se ženami a v rozhovoru pro InStyle řekla: „Když jsem poprvé chodila s dívkou, všichni se mě začali ptát, jestli jsem lesba. Ale bože, bylo mi jednadvacet let! Nechtěla jsem o tom mluvit ne proto, že bych se za to styděla, ale protože se obecně nerada vydávám veřejnosti a mluvím o svém soukromí.“ Dnes je dokonce zasnoubená a čtyři roky žije ve spokojeném vztahu s herečkou Dylan Meyer.

Robert Pattinson bude táta!

Skvěle se daří i Edwardovi, tedy pardon, Robertu Pattinsonovi. Pět let je šťastně zadaný a před pár dny jeho přítelkyně, modelka a herečka Suki Waterhouse, oznámila, že čekají narození prvního potomka.

O tátovi bude jejich dítko jednou říkat, že to byl Batman, a podle všeho jím bude i podruhé. Na rok 2025 se totiž chystá pokračování, kde bude Robert Pattinson znovu hrát. Významné role měl také v akčním dramatu Tenet, mysteriózním Majáku nebo krimi filmu Dobrý časy.

Jak se daří zbytku Twilight osazenstva a jak se za těch patnáct let herci změnili? Podívejte se do fotogalerie:

Načítám